Calvarul unui tenismen de top. „Mă duceam în cameră și începeam să plâng”


  • WTA Miami: Sorana Cîrstea – Katrina Scott, marți, 19:00, Digi Sport 2

  • Liga 2: U Craiova 1948 – Farul Constanța, marți, 19:30, Digi Sport 1

Mulți tenismeni de top au scos în evidență perioadele în care se luptau cu depresia. Ultimul sportiv care a avut puterea să vorbească despre problemele prin care a trecut e un fost număr 69 mondial.

Thanasi Kokkinakis a mărturisit că în urmă cu câțiva ani se lupta cu anxietatea și depresia și că simțea că se află într-un labirint întortocheat din care nu mai putea să iasă. Kokkinakis, care a urcat până pe locul 69 în lume în 2015, a avut probleme mentale care i-au zădărnicit ascensiunea în ierarhia ATP.

„Depresia era un lucru real. Mă duceam în cafenele și intram într-o stare de neliniște foarte proastă și îmi spuneam: „Trebuie să plec de aici!””, a povestit australianul, potrivit Tennis World USA.

Kokkinakis a dezvăluit cu nonșalanță cum își petrecea zilele. „Mă duceam în camera mea și începeam să plâng fără niciun motiv. Preferam să merg la o plimbare când nu se afla nimeni la o distanță de 100 de metri de mine. A fost ciudat și nu mi-am putut explica cu adevărat ce se întâmpla cu mine”, a mai adăugat tenismenul în vârst de 24 de ani, pentru sursa citată.

Născut în Adelaide, jucătorul de 1,93 m și-a revenit treptat, iar în prezent încearcă să pătrundă din nou între primii 100 de jucători ai tenisului mondial.
„În timp, m-am schimbat și m-am simțit mai confortabil, acum mă simt foarte bine”.

Etichete:



Citește mai mult..