Dezvăluirea lui Ionel Ganea. Mesajul transmis fiului său și semnificația prezenței lui George Ganea la Euro U21


  • WTA Miami: Sorana Cîrstea – Katrina Scott, marți, 19:00, Digi Sport 2

  • Liga 2: U Craiova 1948 – Farul Constanța, marți, 19:30, Digi Sport 1

Cu 19 goluri în 45 de apariții pentru naționala României, Ionel Ganea a fost unul dintre cei mai eficienți atacanți tricolori de după 1989. Rămâne aceeași fire optimistă și spune că selecționata lui Adrian Mutu se poate bate de la egal la egal cu adversarele de la Budapesta. 

Ionel Ganea: „Eu nu am evoluat pentru naționala de tineret, George îmi împlinește un vis”

Fiul său, George Ganea, atacant la Viitorul, a strâns un gol în șapte meciuri pentru naționala de tineret. 

„Eu nu am evoluat vreodată în naționala de tineret a României, am debutat direct în reprezentativa de seniori, așa că pot afirma că fiul meu îmi împlinește și mie un vis, mai ales că e prezent la un astfel de turneu. Și ce adversari vor avea! Olanda, primul adversar al elevilor lui Mutu, e candidată la trofeu, e o echipă foarte valoroasă”, spune pentru digisport.ro actualul director tehnic de la Dunărea Călărași.

  • 450.000 de euro e cota lui George Ganea
  • Atacantul mai are contract cu Viitorul până în iunie 2023
  • 7 selecții a strâns George Ganea în naționala de tineret
George Ganea / Foto: FRF.ro.

Ionel Ganea: „I-am spus lui George că trebuie să intre în istoria României!”

Marcatorul golului decisiv prin care România se impunea la Euro 2000 în fața Angliei (3-2) spune care a fost marea dorință când fiul său a început să urce pe treptele performanței.

„Când era mic, i-am spus lui George că îmi doresc să i se cânte imnul la cele mai mari competiții din fotbal. Mi-a promis asta și iată că s-a ținut de cuvânt, e o mare mulțumire și pentru mine. Orice tată trăiește prin ceea ce face fiul lui. Eu am jucat, acum e rândul lui să demonstreze și să-și dea viața pentru România. 

Când a plecat la Campionatul European i-am transmis să-și propună un obiectiv și să intre în istoria României! Trebuie să fie toți optimiști și să respecte tot ce le spune antrenorul. Adi Mutu e un antrenor foarte bun, cred că și-a propus un obiectiv măreț în această grupă grea. Le urez succes și să debuteze cu dreptul!”, a mai declarat Ionel Ganea, pentru digisport.ro.

Lotul României U21 pentru EURO 2021

  • Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
  • Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
  • Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
  • Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad)

Obiectivul României U21 la Euro: semifinale

Selecționerul Adrian Mutu speră ca actuala generație să egaleze cel puțin performanța obținută la Euro U21 2019, semifinala, în ciuda adversarilor cu nume din faza grupelor, unde România se va duela cu Ungaria, țara gazdă, Germania și Olanda.

România U21 va debuta la turneul final contra Olandei, la Budapesta, unde, de altfel, va juca toate meciurile din faza grupelor, pe 24 martie, de la ora 22:00. Trei zile mai târziu, este programată confruntarea cu Ungaria, de la 19:00, în timp ce pe 30 martie, de la aceeași oră, se joacă meciul cu Germania.

Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie.

Etichete: adrian mutu , ionel ganea , euro u21 , george ganea



Citește mai mult..