Examenul de Evaluare Națională 2021 va fi reprogramat după Bacalaureat

[ad_1]

Examenul de Evaluare Națională din 2021 va fi reprogramat, astfel că elevii claselor a VIII-a vor susține examenul după ce cei de a XII-a vor da Bacalaureatul, și nu înainte, cum prevede actuala structură a anului școlar 2020-2021, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Edupedu.

„Examenul de Evaluare Națională se va muta după examenul de Bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin sturctura anului școlar și a anului universitar”, a anunțat ministrul, în cadrul unei conferințe World Vision – Edupedu.

În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, acesta rămâne la datele deja stabilite, pentru a nu fi perturbat și anul universitar, a susținut Cîmpeanu.

„Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie”, a mai adăugat ministrul.

Potrivit calendarului școlar actual, examenul de Bacalaureat se încheie pe 9 iulie, cu afișarea rezultatelor finale. Probele se termină pe data de 1 iulie, când are loc proba de limba maternă.

 Citiți întregul articol pe Edupedu.ro

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..