În declarația pe propria răspundere avem la „motive justificate” însoțirea copiilor

[ad_1]

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că în declarația pe propria răspundere pentru ieșirea din localitățile aflate din carantină există un punct dedicat „motivelor justificate” de deplasare, unde e inclusă și însoțirea copiilor. El a răspuns astfel unei întrebări privind situația copiilor din localitățile aflate în carantină care merg la școală în alte orașe.

„În limitele de competență ale Ministerului Educației – și subliniez acest lucru – deja suntem într-o situație care poate fi obiectul unei întrebări de acest gen, pentru că am văzut aseară, încă 4 localități din Ilfov au intrat în carantină, iar Bucureștiul are peste 6 la mie. Mă exprim încă o dată, urmărind formularul declarației pe propria răspundere, secțiunea a doua, care definește modalitățile de intrare și ieșire din zonele carantinate, putem observa la punctul E – „motive justificate”- însoțirea copiilor. Nu vreau să mă exprim mai mult de atât”, a spus Cîmpeanu, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor.

„Oricum, școlile vor rămâne deschise până pe 1 aprilie și începând din 2 aprilie vor intra în vacanță. În vacanță nu sunt cursuri online, vacanța este vacanță”, a adăugat el.

Editor : Monica Bonea

[ad_2]

Citește mai mult..