Pfizer testează un medicament împotriva Covid-19 administrat pe cale orală

[ad_1]

Pfizer a anunțat marți că a început faza preliminară a testării în SUA a unui medicament antiviral împotriva Covid-19 care se administrează pe cale orală și care ar putea fi prescris pacienților încă de la primele semne de infectare, potrivit Reuters.

Producătorul de medicamente, care a dezvoltat primul vaccin anti-Covid autorizat în SUA și UE împreună cu grupul BioNTech, susține că posibilul medicament antiviral a arătat activitate puternică împotriva SARS-CoV-2, virusul care produce Covid-19, în timpul testelor de laborator.

Tratamentul candidat, denumit PF-07321332, este un este un inhibitor de protează care ar împiedica replicarea virusului în celule. Potrivit companiei, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

Pfizer crede că această clasă de molecule poate oferi tratamente bine tolerate împotriva COVID-19, deoarece tratamentele comercializate în prezent care funcționează pe aceleași linii nu au raportat probleme de siguranță.

Compania studiază, de asemenea, un candidat antiviral administrat intravenos într-o testare aflată în stadiu incipient la pacienții spitalizați cu COVID-19.

„Împreună, cei doi (candidați administrați pe cale orală și intravenoasă) au potențialul de a crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuși apare”, a declarat medicul-șef Pfizer Mikael Dolsten.

În prezent, singurul medicament aprobat de SUA pentru tratamentul COVID-19 este Remdesivirul de la Gilead Sciences.

 

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..