Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva Covid-19Preşedintele rus Vladimir Putin a fost vaccinat marţi seara împotriva COVID-19. Imunizarea liderului de la Kremlin, în vârstă de 68 de ani, s-a făcut în privat, a anunţat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin, fără a preciza tipul de vaccin administrat.

„Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine. Mâine va avea o zi de lucru completă”, a declarat marţi seară Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Faptul că Putin nu se vaccinare împotriva coronavirusului, deși a lăudat în repetate rânduri eficiența vaccinului rusesc Sputnik V, numindu-l „cel mai bun vaccin din lume” a stârnit speculații. Putin a fost unul dintre ultimii lideri mondiali rămași neimunizați, mai scrie The Moscow Times. 

Momentul vaccinării liderului nu a fost filmat, deși s-a speculat că Putin intenționează să transmită în direct momentul, pentru a reduce din neîncrederea generală în vaccinurile rusești. 

„În ceea ce privește vaccinarea în fața camerelor, nu-i place”, a mai precizat purtătorul de cuvânt de la Kremlin. 

De asemenea, Peskov a refuzat să precizeze cu ce vaccin a fost imunizat Putin, spunând reporterilor că „toate cele trei vaccinuri rusești sunt foarte bune și eficiente”.

Citește și: Rusia a aprobat al treilea său vaccin împotriva COVID-19, CoviVac

Două treimi din populației Rusiei nu vor să se vaccineze cu Sputnik, arată un sondaj

Campania de vaccinare în masă în Rusia a avut un start mai lent decât se spera la începutul lui 2021, iar imunizarea lui Putin va fi probabil privită ca un efort de a spori încrederea publicului în vaccinurile produse de Rusia, mai scrie sursa citată. 

Doar aproximativ 4 milioane din cei 144 de milioane de cetățeni ai țării au primit până acum două doze de vaccin și alte 2 milioane o primă doză. Un sondaj realizat în luna martie a arătat că aproape două treimi dintre ruși nu vor să fie vaccinați cu Sputnik V.

Editor : A.A.Citește mai mult..