Ce se întâmplă cu slujba de Paște?! Au voie enoriașii să meargă la biserică – Iohannis dă verdictul


În Capitală, rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori, iar oamenii își pun întrebări despre desfășurarea sărbătorilor pascale de anul acesta. Klaus Iohannis a făcut anunțul pentru toți românii.


In articol:


Învierea Mântuitorului Iisus Hristos va avea loc la începutul lunii mai. Creștinii se întreabă în ce condiții se vor desfășura slujbele de Paște, ținând cont de cazurile Sars-Cov-2 care sunt în creștere. Șeful statului a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, și despre măsurile care vor fi adoptate în Capitală.

Iohannis a făcut primele declarații despre sărbătorile pascale 2021. În prezent, România se confruntă cu o situație critică. Cazurile COVID-19 cresc de la o oră la alta, iar decesele înregistrează record după record. Azi, 24 martie 2021, președintele României a mărturisit cum va decurge mersul la lăcașul de cult de Înviere.

Citeste si: Iohannis a promulgat legea prin care activitatea consulară va fi evaluată pe baza sugestiilor cetăţenilor

Cum vor decurge slujbele de Paște, anul acesta

Iohannis a transmis, în cadrul conferinței de astăzi, că dorește ca situația COVID-19 să fie gestionată corect pentru ca cetățenii să meargă în condiții sigure la biserică. Klaus Iohannis a ținut să precizeze că nu-și dorește să îngrădească nimănui accesul la biserică, dar mai ales, că trebuie găsită o cale pentru ca acest lucru să fie posibil fără a pune în pericol viața nimănui.

Citeste si: Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă OUG ce oferă sprijin pentru angajatori şi salariaţi, în perioada pandemiei

„Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserica și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, a zis Iohannis.

Iohannis – despre slujbele de Paște.[Sursa foto: google]

De Paște, românii au voie să sărbătorească și în sânul familiei.

Ca situația covid-19 să nu ia amploare și lucrurile să decurgă normal, Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă și îi roagă de români să respecte cu sființenie măsurile impuse de către autorități. Președintele îi roagă pe oameni să evite aglomerația și, cel mai important, să poarte corespunzător masca de protecție.

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat azi decretele. Veste neașteptată despre ambasadorii George Maior și Emil Hurezeanu

Iohannis a afirmat, de asemenea, că o carantină generală nu va da rezultate și că situația stă, de fapt, în

mâinile românilor.

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox- n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserica, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a mai spus președintele României.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț oficial: „Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme!” Vom avea un nou lockdown de Paște?



Citește mai mult..