Cu ochii pe ”van Dijk de România”! Radu Drăgușin, printre vedetele Euro U21, alături de Sandro Tonali sau Trincao

[ad_1]

  • Liga 2: Metaloglobus – Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

  • Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Pe lista alcătuită de britanicii de la Daily Mail, se regăsesc, pe lângă Radu Drăgușin, nume deja importante ale fotbalului mondial, fotbaliști deja consacrați, care s-au impus la echipele lor de club.

10 fotbaliști de urmărit la Euro U21, printre care și Radu Drăgușin

Englezii au deschis lista cu Justin Kluivert, mijlocașul de bandă al lui Leipzig. Împrumutat de Roma, olandezul, fiu al fostului mare atacant Patrick Kluivert, va fi primul adversar al României de la Euro U21, cele două reprezentative întâlnindu-se miercuri, de la 22:00, în grupa A, din care mai fac parte Germania și Ungaria, țara gazdă.

În același top se regăsesc Sandro Tonali, mijlocașul central italian al lui AC Milan, etichetat drept ”noul Pirlo”, Francisco Trincao, mijlocașul de bandă portughez devenit fotbalist de bază la Barcelona, Ibrahima Konte, francezul de la Leipzig, Mohamed Daramy, mijlocaș de bandă care a impresionat prin viteză la Copenhaga, Youssoufa Moukoko, puștiul de 16 ani al lui Dortmund care a doborât aproape toate recordurile de precocitate în acest sezon, englezul Emile Smith Rowe, mijlocaș ofensiv al lui Arsenal, Riqui Puig, mijlocașul central spaniol de la Barcelona, și Eduardo Camavingo, mijlocașul francez de la Rennes care se pregătește să facă pasul la o echipă mai mare, cu Real Madrid aflată în pole-position pentru transfer.

Radu Drăgușin, cel care a fost dorit în ultima vreme de Wolfsburg, Leipzig, Crystal Palace sau Newcastle pentru a prelungi contractul cu Juventus pe încă cinci ani, i-a impresionat pe britanici prin statură dar și prin tehnicitatea sa, cumva nespecifică pentru un fundaș central atât de înalt, calități ce i-au și atras titulatura de ”Virgil van Dijk de România”.

La 1.90, fundașul de fier Drăgușin a fost denumit ‘Virgil van Dijk de România’ pentru ușurința cu care joacă mingea și poziționarea sa fantastică în centrul defensivei. La Juventus, fundașul de 19 ani învață pe lângă Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini, iar Andrea Pirlo i-a oferit deja șansa să strălucească în prima echipă.

Ca în cazul lui Justin Kluivert, nu e o surpriză că Drăgușin a ajuns sportiv profesionist, având în vedere că părinții săi au reprezentat România în volei și baschet. Chelsea, PSG și Atletico Madrid au încercat, fără succes, să-l transfere pe Radu Drăgușin (n.r. înainte de pasul la Juventus), lucru firesc având în vedere că este văzut drept următorul mare fundaș central”, l-au descris britanicii pe Radu Drăgușin.

Etichete: radu dragusin , romania euro u21 , euro u21 2021

[ad_2]

Citește mai mult..