Klaus Iohannis, ședință importantă cu liderii statelor UE

[ad_1]

Administrația prezidențială a anunțat miercuri că preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa joi și vineri 25-26 martie la reuniunea Consiliului European, în format de videoconferinţă.


In articol:


Klaus Iohannis va discuta cu ceilalți lideri europeni despre cele mai arzătoare subiecte referitoare la stoparea valului trei al pandemiei de COVID-19. 

Potrivit presidency.ro, principalele subiecte aflate pe agenda Consiliului European vizează coordonarea la nivel UE în contextul pandemiei de COVID-19, cu accent pe accelerarea producţiei, livrării şi distribuţiei de vaccinuri, pregătirea pentru ridicarea graduală a restricţiilor şi consolidarea răspunsului global al

Uniunii Europene la pandemie.

Citeste si: Ce se întâmplă cu slujba de Paște? Au voie credincioşii să meargă la biserică? Iohannis face anunţul momentului

De asemenea, vor fi discutate aspecte privind Piaţa Internă şi consolidarea sectorului digital. Liderii Uniunii Europene vor avea un schimb de opinii cu privire la situaţia din Mediterana de Est şi la relaţiile cu Turcia.

Klaus Iohannis vrea un ritm mai susținut de vaccinare anti-COVID

Klaus Iohannis a declarat încă de miercuri că o să fie foarte ferm în cadrul Consiliului European pentru a creşte numărul de vaccinări şi a precizat că aceste măsurile trebuie luate împreună cu producătorii de vaccinuri.

Citeste si: O nouă variantă de coronavirus, cu dublă mutație, a fost descoperită în India

“O să fiu foarte ferm şi clar în Consiliu, trebuie să accelerăm vaccinarea şi trebuie să luam absolut toate măsurile care pot fi luate împreună cu producătorii de vaccinuri pentru a creşte viteza de vaccinare.

Până acum aceste solicitări au dat rezultate, avem doze suplimentare. În ultimele două săptămâni din martie primim multe doze suplimentare dintr-un vaccin foarte căutat şi cred că se poate face mai mult”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat încă de miercuri că o să fie foarte ferm în cadrul Consiliului European pentru a creşte numărul de vaccinări

În paralel, la Consiliul european se va discuta despre certificatul care arată dacă o persoană a fost vaccinată sau a avut boala sau a făcut test.

„Aceste chestiuni vor fi lămurite în cursul acestui Consiliu.

Măsuri se iau peste tot, însă pandemia nu va dispărea de la sine, trebuie respectate restricţiile şi accelerarea campaniei de vaccinare”, a explicat șeful statului.

[ad_2]

Citește mai mult..