Nu-i bai, depunem altă propunere

[ad_1]

PNL va depune o propunere legislativă privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, a anunţat, miercuri, senatorul liberal Alina Gorghiu. Reacția ei vine după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea pentru desființarea Institutului Revoluției.

„Anunţ pentru PSD: nu-i bai, că vă ajută majoritatea de la CCR! Eu şi colegii din PNL vom depune o propunere legislativă de desfiinţare a acestui Institut al lui Iliescu, care ţine umbra deasă pe evenimentele Revoluţiei din ’89”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de PSD împotriva legii pentru desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, condus de Ion Iliescu, pe care a declarat-o neconstituțională în ansamblu.

„În ședința din 24 martie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat și a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 și Ordonanța de urgență a Guvernului nr.91/2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 sunt neconstituționale, în ansamblul lor. Decizia este definitivă şi general obligatorie”, se arată într-un comunicat CCR.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..