“Piţurcă alerga prin aeroport cu miliţienii după el, iar valuta îi cădea din buzunare”

[ad_1]

  • WTA Miami: Irina Begu – Anna Kalinskaya, miercuri, 17:00, Digi Sport 2

  • Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Sau în 1991, când triumfa cu Steaua Roşie Belgrad în cea mai tare competiţie inter-cluburi. 

Unul dintre marii fotbalişti ai României a ajuns să fugă din România în 1988, când avea 24 de ani, iar de-a lungul vremii a povestit despre mai multe dintre motivele care l-au făcut să plece.

Piţurcă alerga prin aeroport, cu miliţienii după el, iar valuta îi cădea din buzunare

Despre unul dintre ele vorbeşte pentru prima dată şi este legat de opresiunea miliţiei şi a securităţii chiar şi asupra fotbaliştilor. Şi nu al oricăror fotbalişti, ci ai Stelei, care oricum era un club protejat de regim.

Belodedici a povestit, în direct la Radio Gold FM, o întâmplare care ar putea fi haioasă dacă nu ar fi de plâns. „Când plecam într-o deplasare, în străinătate, pe aeroport ne-au controlat de valută. Noi spuneam că nu avem, dar pe Victor Piţurcă l-au controlat mai bine, l-au băgat într-o cameră.

După câteva minute l-am văzut cum a deschis uşa şi pur şi simplu a fugit prin aeroport. Iar valuta îi cădea din buzunar. Am strâns-o noi, iar miliţienii fugeau după el, ca în filme. Noi eram foarte speriaţi. Era groaznică viaţa. Au fost întâmplări care m-au determinat să rămân în străinătate„, a povestit fostul internaţional român.

  • Victor Piţurcă este invitatul lui Radu Naum la emisiunea Fotbal Club, de la ora 19:00

Anchetat după ce a scos 5.000 de lei de la CEC şi aproape să-şi confişte banii pe ARO-ul primit pentru Cupa Campionilor

Belo a mai povestit cum a fost luat la întrebări şi anchetat după ce a „scos de la CEC vreo 5-6.000 de lei. Mă întrebau de unde am atâţia bani să scot de la CEC”.

Dar i-a pus capac momentul în care a vândut maşina ARO primită de la stat pentru cucerirea Cupei Campionilor Europeni şi era să rămână fără bani.

Eram cu un prieten si cu omul care voia să cumpere maşina, care nici nu era nouă când am primit-o. Când am primit banii, într-o secundă au apărut doi miliţieni, au intrat după noi în maşină şi erau gata să ne aresteze pe toţi. Ne-au scos din maşina, ne-au pus cu mâinile pe capotă.

Au vrut să-mi confişte banii. Îi rugam frumos să mă lase în pace. Abia am reuşit să-i conving că sunt Belodedici şi că este maşina primită de la Stat, ca premiu. A fost un moment groaznic. Mi-au luat banii şi abia i-am primit înapoi„, a mai povestit Belodedici pentru sursa citată.

Etichete: victor piturca , miodrag belodedici

[ad_2]

Citește mai mult..