Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie
[ad_1]
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie. Elevii de clasa a 12-a susţin astăzi proba la alegere a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2021.
In articol:
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie. Examenul a început la ora 09:00 şi se va încheia la ora 11:00. Subiectele vor fi disponibile în scurt timp după ce elevii vor ieşi din examen.
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Geografie
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Biologie
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Anatomie
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Chimie
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Fizică
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Informatică
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Logică
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Psihologie
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro Filosofie
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie. Luni elevii au susţinut proba scrisă la Română, iar marţi proba obligatorie a profilului la Matematică sau Istorie.
Simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 se face, anul acesta, în condiţii speciale, din cauza pandemiei Sars-Cov-2.
Citeste si: Simulare Bacalaureat 2021. Când se afișează rezultatele
Când se afişează rezultatele la simulare BAC 2021?
Rezultatele simulărilor la BAC 2021 se vor afișa la sfârșitul lunii martie, mai exact pe data de 31. Aceste note nu pot fi contestate, iar cei care sunt mulţumiţi de notele obţinute pot solicita ca acestea să le fie trecute în catalog.
Elevii care susțin probele simulării bacalaureatului 2021 sunt puși în bănci, unul câte unul, și nu este permis accesul colegilor din alte clase. Este una dintre măsurile luate pentru a se evita pericolul infectării cu noul coronavirus. De asemenea, în cadrul şcolilor în care se susţin simulările s-au mai luat şi alte măsuri în funcţie de legislaţia aflată în vigoare pe perioada pandemiei de coronavirus.
Din cauza pandemiei de coronavirus, în anumite localități, autoritățile au avut posibilitatea să amâne desfăşurarea acestor simulări. Simulările pentru BAC 2021 pot fi amânate până când rata de infectare scade până la un nivel acceptabil, însă nu mai târzu de jumătatea lunii mai a anului curent.
Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021 Geografie, Biologie şi Chimie
Conform datelor Ministerului Educaţiei, la proba de luni, la Limba şi Literatura Română au fost prezenți 112.153 de elevi.
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie. Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități.
Per total, au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă.
Potrivit procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual).
Examenele din cadrul simulării naționale încep luni dimineața la ora 9:00. Din acel moment în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor care susţin simulările în școli este permis doar până la ora 8:30.
Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021 Istorie pentru clasa a 12-a
Pentru cadrele didactice venirea la școală are loc în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.
Elevii sunt așezați câte unul în bancă, dar doar elevi din aceeași clasă, în ordine alfabetică.
Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021 Geografie
Reguli pentru elevi la simularea examenului de Bacalaureat 2021
Regulile pentru elevi sunt aceleași cu cele de la examenele propriu-zise. Supravegherea probelor cu sistemul audio-video al școlii este reglementată de procedura din anul școlar 2019-2020.
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații pot folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, pot utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021 Matematică şi Istorie FOTO. Barem de corectare pe EDU.ro
Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații pot fi eliminați din simulare.
Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori.
Rezultate simulare BAC 2021
Subiecte simulare BAC 2021 EDU.ro: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Psihologie şi Filosofie. Notele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală. După aceea, inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.
Citeste si: Subiecte Istorie simulare BAC 2021: Barem de corectare, pe EDU.ro
Calendar Simulare BAC 2021
22 martie 2021 – Limba și literatura română
23 martie 2021 – Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 – Limba și literatura maternă
31 martie 2021 – Afișarea rezultatelor
[ad_2]
Citește mai mult..