Așteptăm HG, posibil să nu avem azi noi restricții în București. O parte din măsurile din analiza DSP sunt justificate

[ad_1]

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat joi dimineață că este posibil să nu fie anunțate azi noi restricții în Capitală, pentru că se așteaptă hotărârea de Guvern care stabilește cadrul legal și limitele în care acestea se instituie. Potrivit prefectului, analiza DSP pe care a primit-o indică faptul că cele mai multe infectări sunt în rândul populației active adulte, mai puține fiind cele la copiii sunt 10 ani.

„Analiza DSP arată că cele mai multe infectări sunt la populația activă adultă, nu neapărat pe segmente mici de vârstă. Pe segmentul sub 10 ani sunt mai puține cazuri.

Mai arată că e presiune pe sistemul sanitar, dar că mai e și o rezervă. Problema principală în zona medicală o constituie personalul, ar exista o rezervă în zona medicilor de familie pentru partea de vaccinare, să mărim fluxurile. O să colaborăm cu DSP să le oferim suport și sprijin să găsească baza materială. I-am rugat să ne trimită și o estimare, să facă un plan de resurse”, a spus prefectul.

Citește și: 

Noile măsuri propuse de DSP pentru București: program decalat, închiderea locurilor de joacă, mai puțini clienți în magazine

Alin Stoica a declarat că o parte din restricțiile din analiza DSP sunt justificate, el făcând referire la măsurile pentru transportul în comun, la cele pentru accesul și la aglomerația din magazinele mari și la restricțiile de weekend, când se pot produce aglomerări în special în zonele unde se petrece timpul liber.

„Nu pot confirma că va fi ședință a comitetului municipal azi, depinde de deciziile din HG, e posibil să nu avem azi restricții noi introduse”, a adăugat prefectul.

Citește și:

Raed Arafat, despre noile măsuri din Capitală: Nu putem sta să vedem cum spitalele sunt pline, iar oamenii nu respectă regulile

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..