Cîmpeanu renunță la propunerile criticate. Examenele naționale – la datele stabilite inițial, anul școlar se încheie în 25 iunie

[ad_1]

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi dimineață concluziile cu privire la desfășurarea anului școlar. Astfel, se renunță la propunerile criticate, iar examenele naționale se susțin la datele stabilite inițial. Vacanța de primăvara va fi între 2 aprilie – 4 mai pentru toți elevii cu excepția anilor terminali, iar anul școlar se va încheia cel mai târziu la 25 iunie pentru toate clasele.

Ministrul Educației a anunțat cum se va desfășura anul școlar 2020 – 2021:

– Examenele naționale se vor desfășura ca până acum: 22 – 25 iunie Evaluarea Națională, 28 iunie – 1 iulie Bacalaureatul.

– Toți elevii, mai puțin anii terminali, intră în vacanță de primăvara între 2 aprilie – 4 mai, anii terminali rămân conform calendarului actual. Pentru ani terminali, vacanța de Paște va fi: 2 – 11 aprilie – sărbătorile Pascale catolice, 30 aprilie – 9 mai – sărbătorile Pascale ortodoxe.

– Clasele terminale: structura anului școlar nu va suferi nicio modificare. 12 – 29 aprilie, clasele terminale participă online.

– Ultima zi de școală: 25 iunie. Excepție fac anii terminali – 18 iunie. „Nu se intra în iulie”.

– Reducerea semestrului 2 cu o săptămână (tezele semestriale nu se mai susțin, se pun mai puține note), se pot comprima activitățile de încheiere a mediilor fără ore remediale.

– Filiera tehnologică – se renunță la „Săptămâna altfel”.

– Evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân cu prezența fizică în toate școlile care nu sunt în localități carantinate. Vor putea fi organizate după ieșirea din carantină acolo unde nu pot fi date la timp.

– Orele remediale se vor ține în localitățile care nu au depășit pragul de 6/1000 de locuitori.

Știre în curs de actualizare

Editor : G.C.

[ad_2]

Citește mai mult..