Kelemen Hunor: „Am fost de acord să ridicăm restricțiile în sâmbăta Paștelui Catolic, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox”


Vicepremierul Kelemn Hunor a transmis ce va întâmpla cu restricțiile în preajma sărbătorilor pascale. Oficialul a avut o întâlnire astăzi, 25 martie 2021, cu reprezentanții cultelor religioase.


In articol:


Kelemen Hunor a anunțat că au decis ridicarea restricţiilor de circulaţie de Paşte, până la ora 2.00. În acest mod, enoriașii pot merge liniștiți la biserică pentru a participa la Slijba Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Această măsură va intra în vigoare atât de Paştele Catolic, cât şi de Paştele Ortodox.

Citeste si: Ce se întâmplă cu slujba de Paște? Au voie credincioşii să meargă la biserică? Iohannis face anunţul momentului

„Astăzi, împreună cu premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște.”
, a zis Kelemen Hunor.

Citeste si: VIDEO -Postul Paștelui care este semnificația emoțională și spirituală

Ce se va întâmplare cu restricțiile COVID-19 de Paște

Vicepremierul Kelemen Hunor are vești bune pentru români. Restricțiile vor fi unele avantajoase în seara Învierii. „Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00
dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”
, a transmis, joi, Kelemen Hunor.

Ședință privind restricțiile aplicate în Seara Învierii.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Hristos s-a Înălţat/ Adevărat s-a Înălţat: mesaje, urări şi felicitări de Înălţarea Domnului 2020

Florin Cîțu a participat și el la întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase.

Premierul a menționat că „soluţia spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricţiilor de circulaţie, astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară”.

Citeste si: Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile…” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

Astfel, credincioșii din România au undă verde pentru a participa la Slujba Învierii lui Iisus Hristos.

Enoriașii nu vor primi amendă dacă nu sunt acasă la ora 22:00.

Citeste si: Vești bune pentru români! Raed Arafat, declarații despre Slujba de Înviere: ”Nu înseamnă că nu vor fi niște reguli”Citește mai mult..