LIVE TEXT România – Macedonia de Nord, ora 21:45. Începe un nou drum spre Mondiale!

[ad_1]

  • Liga 2: Metaloglobus – Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Cluj – Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

România debutează contra Macedoniei de Nord, după care va înfrunta Germania (acasă) și Armenia (deplasare).

LIVE TEXT România – Macedonia de Nord, ora 21:45. Începe un nou drum spre Mondiale!

UPDATE, ora 20:00: Macedonia de Nord va disputa în această seară meciul cu numărul 242 din istoria naționalei. În istoria lor, oaspeții din această seară au mai disputat o singură partida pe 25 martie, în anul 1998, când au învins Bulgaria într-un joc amical, scor 1-0.

UPDATE, ora 19:40: Ultimele imagini din vestiarul României. Delegația tricolorilor va ajunge în scurt timp la stadion.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE, ora 19:25: România a mai dat piept cu Macedonia de Nord în patru rânduri. Tricolorii s-au impus de fiecare dată, iar golaverajul este 11-4 în favoarea noastră. Ultimul duel direct a avut loc în 2010, când România s-a impus cu 1-0 într-un joc amical.

UPDATE, ora 18:30: Semnal de alarmă pentru România! Fotbalistul ”magnific” care poate pune probleme în meciul cu Macedonia.

UPDATE, 18:15: Sfatul lui Lucian Sânmărtean pentru Nicolae Stanciu, înaintea debutului în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

UPDATE, 17:50: Presa din Macedonia de Nord mizează pe o victorie contra României: „Avem cea mai bună generație din istorie!”

UPDATE, 17:10: „Creierul” de la FCSB poate să fie asul din mâneca lui Rădoi: „E un jucător extrem de inteligent”

UPDATE, 16:25: În ce echipemant va juca România în această seară.

UPDATE, 14:55: Un titular al Macedoniei de Nord s-a accidentat la antrenamentul de aseară, de la București.

UPDATE, 12:35: Test negativ pentru Mirel Rădoi! Selecționerul așteaptă încă unul pentru a sta pe bancă diseară

UPDATE, 12:15: Gică Popescu, înaintea meciului cu Macedonia de Nord: „Trei puncte. Obligatoriu!”

UPDATE, 10:55: Cum ar putea arăta primul 11 al României la debutul în preliminariile CM 2022, contra Macedoniei de Nord.


Mirel Rădoi, selecționerul României, are șanse mici să fie pe bancă la partida de pe Arena Națională, după ce a fost depistat cu COVID-19 la data de 15 martie. În locul său ar urma să fie Nicolae Dică, secundul echipei naționale.

De partea cealaltă, Macedonia de Nord, formație calificată la EURO 2020, este antrenată de Igor Angelovski, selecționer care are a remarcat mai mulți jucători talentați în echipa României, precum Dennis Man, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi sau Nicolae Stanciu.

România și Macedonia de Nord s-au mai întâlnit de cinci ori, tricolorii câștigând patru dintre duelurile directe. În schimb, singura victorie a adversarilor noștri a venit în chiar ultima confruntare, în iunie 2010, după o partidă amicală.

Cele două formații fac parte din grupa J a preliminariilor CM 2022. Tot în această seară se mai dispută partidele Germania – Islanda și Liechtenstein – Armenia. Ulterior, România va înfrunta Germania (28 martie) și Armenia (31 martie).

LIVE TEXT România – Macedonia de Nord, ora 21:45. Echipa probabilă a tricolorilor

  • Echipa posibilă a României la primul meci din preliminariile CM 2022, contra Macedoniei de Nord: Niță – Mogoș, Burcă, Chiricheș, Camora – R. Marin, Stanciu – Man, I. Hagi, Mihăilă – Pușcaș.

LIVE TEXT România – Macedonia de Nord, ora 21:45. Nicolae Dică: „România este favorită contra Macedoniei de Nord”

„Nu cred că Macedonia de Nord este favorită. Într-adevăr, ei sunt calificaţi la EURO 2020. Dar eu nu privesc aşa acest meci. Eu spun că noi suntem favoriţi pentru că jucăm acasă. Trebuie să mergem cu gândul ăsta, că suntem echipa mai bună şi putem să câştigăm acest joc.

Eu mi-aş dori să luăm maximum de puncte în următoarele trei partide, dar dacă ne gândim la adversarii pe care îi avem 7 puncte ne-ar fi la îndemână. Însă e important ca noi să gândim că putem lua maximum de puncte din aceste trei meciuri. Pentru că noi vrem să câştigăm cu orice adversar întâlnim.

De când am venit, ne-am propus să avem o posesie bună, să ne creăm multe ocazii, să marcăm multe goluri şi să câştigăm. Acestea sunt obiectivele noastre. Să fim o echipă agresivă, să facem presing sus indiferent de adversar. Dar pentru asta avem şi noi nevoie de timp”, a spus secundul naționalei.

LIVE TEXT România – Macedonia de Nord, ora 21:45. Victor Angelovski: „România e o națională puternică”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Macedoniei de Nord, Igor Angelovski, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Arena Naţională din Capitală, că jucătorii săi trebuie să arate respect reprezentativei României în partida de joi din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

„Trebuie să arătăm respect naţionalei României. România a avut întotdeauna şi are şi acum jucători de valoare. Nu trebuie să uităm că în acest moment naţionala de tineret a României joacă la Campionatul European U21, dar totuşi jucătorii de acolo au fost lăsaţi la prima reprezentativă.

Sunt jucători precum Man, Mihăilă, Hagi sau Stanciu a căror calitate nu trebuie neglijată. Este o naţională puternică, o naţională care a avut mereu rezultate importante”, a spus Victor Angelovski, selecționerul Macedoniei de Nord.

Lotul României pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia:

  • PORTARI: Florin Niță, Florin Iacob, Ionuţ Radu, David Lazar;
  • FUNDAȘI: Vasile Mogoș, Ionuț Nedelcearu, Alin Toșca, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora, Ovidiu Popescu, Nicușor Bancu;
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin, Alexandru Crețu, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Alexandru Maxim, Erik Bicfalvi, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău;
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru, George Pușcaș.

Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă, la care se va apela dacă apar probleme medicale la cei care duminică trebuie să se prezinte la baza de la Mogoşoaia: Valentin Cojocaru, Cristian Manea, Adrian Păun, Alexandru Mateiu, Andrei Ivan.

Programul României în preliminariile CM 2022 din Qatar

25 martie 2021

  • ora 21:45 – ROMÂNIA – Macedonia de Nord, Germania – Islanda, Liechtenstein – Armenia

28 martie 2021

  • ora 19:00 – Armenia – Islanda
  • ora 21:45 – ROMÂNIA – Germania, Macedonia de Nord – Liechtenstein

31 martie 2021

  • ora 19:00 – Armenia – ROMÂNIA
  • ora 21:45 – Germania – Macedonia de Nord, Liechtenstein – Islanda

2 septembrie 2021

  • ora 21:45 – Islanda – ROMÂNIA, Liechtenstein – Germania, Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021

  • ora 19:00 – Islanda – Macedonia de Nord
  • ora 21:45 – ROMÂNIA – Liechtenstein, Germania – Armenia

8 septembrie 2021

  • ora 19:00 – Armenia – Liechtenstein
  • ora 21:45 – Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania

8 octombrie 2021

  • ora 21:45 – Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021

  • ora 21:45 – ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021

  • ora 19:00 – Armenia – Macedonia de Nord
  • ora 21:45 – ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021

  • ora 19:00 – Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda

Etichete: romania , echipa nationala , preliminarii cm 2022 , macedonia de nord

[ad_2]

Citește mai mult..