Percheziţii în mai multe judeţe, din cauza obţinerii ilegale de subvenţii acordate de stat angajaţilor



Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, aparținând de Parchetul de pe lângă Judecătoria Costeşti, efectuează în această dimineaţă 38 de percheziţii la domiciliu în următoarele judeţe Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj.


In articol:


Astfel, în această misiune sunt vizate sediile unor societăţi comerciale, dar şi locuinţele unor persoane acuzate de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Percheziții ample în patru județe din țară

În ziua de 25 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au pus în executare 38 de mandate de percheziţie, în judeţele Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj, la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, transmite IGPR.

Potrivit ultimelor cercetări ale autorităților refeiese faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăţi comerciale din judeţul Argeş au profitat de prevederile legislative în contextul pandemiei de COVID-19- O.U.G. 92/2020, pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice din țară, determinate de răspândirea Coronavirusului.

Mai multe persoane au fasificat acte, pentru obținearea unor subvenții de la stat

Printre acestea au mai existat și modificări ale unor acte normative, cum ar fi recrutarea a 68 de persoane, pe numele cărora ar fi fost încheiat anumite contracte de muncă false, fără ca acestea să desfăşoare activităţi. Scopul acestor acte false era de a obţine subvenţii de la stat, pe care să le folosească în interes propriu.

Polițiștii au estimat un prejudiciu de 400.000

de lei, astfel patru persoane cercetate şi alţi 68 de martori vor fi duşi la sediul poliţiei, pentru audieri.

Citeste si: Cât de sigur este vaccinul COVID-19 de la Oxford AstraZeneca? Află ce spun specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății



Citește mai mult..