A început testarea vaccinului Pfizer-BioNTech pe copii

[ad_1]

Companiile Pfizer și BioNTech au început testarea vaccinului pentru Covid-19 pe copii cu vârste de sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinări pentru intervalul respectiv de vârstă de la începutul anului 2022, a anunţat producătorul american de medicamente Pfizer.


In articol:


Primii copii voluntari care fac parte din acest studiu au fost vaccinați miercuri, pe data de  martie 2021. Vaccinul anti-Covid-19 al Pfizer/BioNTech a fost autorizat de către autorităţile de reglementare din SUA la sfârşitul lunii decembrie, pentru persoane cu vârste de cel puţin 16 ani.

Aproape 66 de milioane de doze din acest vaccin au fost administrate în SUA până în dimineaţa zilei de miercuri, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite.

Studiul va examina dacă vaccinul poate genera un răspuns imun la copii și va determina doza adecvată pentru fiecare grupă de vârstă din studiu: 6 luni până la 2 ani; 2 ani până la 5 ani; și de la 5 la 11 ani.
Acest proces, alături de studii similare pe care le realizează compania Moderna, Johnson & Johnson și altele, își propune să ghideze modul în care ar trebui să fie administrate focurile la copiii mici, care nu sunt considerați a fi cei mai vulnerabili la Covid-19, dar pot fi infectați și răspândiți virusul.

Citeste si: Țara îngenuncheată de coronavirus. Peste 100.000 de infectări într-o singură zi- record absolut

Câți copii vor participa la studiul făcut de Pfizer și BioNTech

Pfizer şi BioNTech intenţionează să testeze iniţial siguranţa vacccinului lor în două doze în trei dozaje, de 10, 20 şi 30 de micrograme, într-un studiu de fază I şi II cu 144 de participanţi. Ulterior, companiile vor extinde studiul de fază târzie la 4.500 de participanţi, în cadrul căruia vor testa siguranţa. Tolerabilitatea şi reacţia imunitară genertă de vaccin, probabil prin măsurarea nivelului de anticorpi la participanţii tineri.

Vaccinul Pfizer-BioNTech

Sharon Castillo a spus că cele două companii speră să aibă date referitoare la acest studiu în a doua jumătate a anului 2021. Între timp, Pfizer a testat vaccinul pe copii cu vârste de 12-15 ani şi se aşteaptă să aibă date din studiul respectiv în următoarele săptămâni.

Citeste si: Compania Novavax amână livrarea vaccinului său împotriva Covid-19 în Europa

De ce s-a pus în practică acest studiu al Pfizer-BioNTech

Testarea vaccinului la copiii mai mici va răspunde la întrebări critice cu privire la cât de multă imunitate pot oferi dozele, iar în acest fel poate da părinților și oficialilor din educație mai multă încredere în redeschiderea școlilor. Deși se pare că cei mici nu se îmbolnăvesc la COVID-19 ca adolescenții mai mari și adulții, modul în care sistemul imunitar al acestor copii reacționează la virus și la vaccin, rămâne un mister.

Procesul de testare a copiilor sub 12 ani va contribui, de asemenea, la clarificarea acestor întrebări.

Companiile Pfizer şi BioNTech spun că vor testa același vaccin care este autorizat în prezent pentru utilizarea de urgență în SUA pe cei cu vârsta de 16 ani și peste, dar de data aceasta vor testa copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani.

 

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..