Alertă RAPEX. Peste 2,6 milioane de măști neconforme au fost oprite de ANPC de la vânzare



Peste 2,6 milioane de măști neconforme au fost oprite de la vânzare de ANPC – Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova, într-o singură zi, transmite Mediafax.

ANPC anunţă că o nouă notificare dată de România în ce priveşte alertele de măşti neconforme de pe piaţă a fost validată de Sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene – RAPEX.

După validare, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia Prahova a extins verificările referitoare la acest tip de mască.

În urma controalelor desfășurate vineri, comisarii CRPC Prahova au oprit definitiv de la vânzare 2.623.900 de măști care corespundeau alertei RAPEX.

Valoarea măștilor este de 3.146.056 lei.

„Această cantitate a fost identificată în actele operatorului economic și se afla deja în depozitele acestuia, precum și în toate magazinele sale din România.

ANPC reamintește operatorilor economici că aceste verificări vor continua și în perioada următoare și îi avertizează ca, în spiritul respectării drepturilor consumatorilor în activitatea comercială pe care o desfășoară, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul «produse interzise comercializării»”, transmite ANPC.

Editor : A.C.



Citește mai mult..