Angajați de la metrou, acuzați că au oprit alimentarea cu energie în stații și au provocat haos în tot sistemul energetic din Capitală

[ad_1]

Greva de vineri dimineaţa de la metrou nu a fost anunţată nici furnizorului şi nici distribuitorului de energie din Bucureşti, a declarat Viorel Tudose, administratorul companiei Getica 95, furnizorul de electricitate al Metrorex.

Potrivit acestuia, din acest motiv, întregul sistem energetic al Capitalei este în dezechilibru.

Viorel Tudose a spus că în mai multe staţii a fost oprită alimentarea cu energie, dar nu de către furnizor, ci de către angajaţi ai metroului.

Citește și:

Florin Cîțu îl acuză pe șeful sindicatului de la metrou pentru blocarea circulației: Un fost deputat PSD vede că îi dispar sinecurile

„Alimentarea este oprită în anumite staţii de metrou, iar zona Unirii este cea mai afectată. Getica 95 se delimitează de această acţiune. Noi am trimis energia în sistemul energetic naţional, iar acum suntem o victimă colaterală cu pierderi semnificative din punct de vedere financiar”, a susţinut Tudose, pentru Agerpres.

Citește și:

Blocaj și nervi din cauza protestului de la metrou. Bucureștenii au fost nevoiți să se înghesuie în tramvaie și autobuze

Potrivit acestuia, angajaţii metroului nu au anunţat pe nimeni, nici pe cei de la Dispeceratul energetic, astfel încât să fie luate măsuri pentru echilibrarea sistemului energetic, în condiţiile în care Metrorex consumă o cantitate mare de energie, de 25 de MW pe oră.

„Şi noi am fost sunaţi de cei de la distribuţie să ne întrebe ce se întâmplă, că este un haos, nu ştia nimeni. În acest moment este dezechilibrat tot sistemul de distribuţie al Bucureştiului”, a subliniat reprezentantul companiei de energie.

Citește și:

Dispar spațiile comerciale de la metrou. Metrorex a cerut eliberarea lor într-o săptămână

 

Editor : Georgiana Marina

[ad_2]

Citește mai mult..