Compania Novavax amână livrarea vaccinului său împotriva Covid-19 în Europa

[ad_1]

Compania americană Novavax, care produce serul anti-COVID, amână semnarea unui contract de livrare a vaccinului său în Europa din cauza problemelor de aprovizionare cu materii prime, a declarat un oficial al UE, transmite Reuters.


In articol:


La începutul anului 2021, compania Novavax se pregătea pentru semnarea unui acord pentru cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin cu opţiunea pentru alte 100 de milioane.

Astfel, prelungirea discuţiilor ar putea complica şi mai mult planurile de vaccinare ale Uniunii Europene.

Problemele juridice ar fi de vină pentru amânarea livrării

Oficialul UE a declarat că Novavax a amânat semnarea unui acord de livrare a vaccinului timp de mai multe săptămâni, invocând probleme juridice, în cadrul întâlnirilor cu negociatorii blocului pentru vaccin.

„Încetinesc procesul de finalizare a contractului”, a declarat pentru Reuters oficialul care a participat la întâlniri.

Citeste si: Vești îngrijorătoare: Tulpina britanică ar fi cuprins tot teritoriul României

Novavax are probleme de producție

Din surse neoficiale am aflat faptul că un director din cadrul companiei Novavax a declarat că ritmul lent al negocierilor este justificat, deoarece compania are probleme de producţie, a declarat oficialul UE.

Din fericire, discuţiile companiei Novavax cu UE, cu privire la un acord de aprovizionare continuă, a declarat într-un e-mail o purtătoare de cuvânt a Novavax.

Aceasta a refuzat să dea mai multe detalii despre discuţii. Aceasta a spus că Novavax lucrează la rezolvarea ”unor deficienţe de aprovizionare cu materii prime, legate de pandemie”, fără a oferi detalii.

Campania de imunizare a UE rămâne cu mult în urmă faţă de cele din Statele Unite şi Marea Britanie, situaţie care a devenit mai critică pe măsură ce un al treilea val de infecţii străbate blocul.

Acest lucru este datorat problemelor de aprovizionare din partea altor producători de vaccinuri COVID-19, în special AstraZeneca.

Citeste si: Cum poți să obții adeverința electronică verde care atestă vaccinarea COVID-19?

Novavax intenţionează să producă componente importante ale vaccinurilor sale cu două doze pentru Uniunea Europeană în mai multe dintre fabricile sale, inclusiv în Republica Cehă, care produce antigeni, organismele inactivate care declanşează un răspuns imun, a afirmat oficialul UE.

Capacitatea de producţie a fabricii, singura din UE, este prea mică pentru a satisface nevoile blocului comunitar, a mai declarat oficialul UE.

Compania Novavax deține 8 fabrici

Novavax are opt fabrici, inclusiv Serum Institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Serum a avertizat la începutul acestei luni că interdicţia temporară a SUA de a exporta materii prime critice ar putea afecta producţia de vaccinuri, inclusiv a Novavax.

Serum produce, de asemenea, vaccinul AstraZeneca COVID-19 şi a suspendat exporturile majore de vaccin. Nu este clar dacă problemele întâmpinate de Serum afectează potenţialele aprovizionări ale Novavax către UE.

Compania Novavax[Sursa foto: https://chicago.suntimes.com/]

Într-o discuţie cu investitorii de la începutul acestei luni, că instalaţiile sale de producere a vaccinurilor ar trebui să fie pe deplin funcţionale până în aprilie, au declarat directorii Novavax.

CEO-ul firmei Novavax, Stanley Erck a declarat pentru Reuters, pe 1 martie, că se aştepta să aibă zeci de milioane de doze stocate şi gata de livrare în Statele Unite atunci când va primi aprobarea autorităţilor de reglementare americane. Această aprobare s-ar putea face în luna mai.

[ad_2]

Citește mai mult..