De ce crede un fost selecționer că elevii lui Mutu au un psihic de fier pentru meciul cu Ungaria

[ad_1]

  • Liga 2: Metaloglobus – Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Cluj – Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

După remiza, 1-1 cu Olanda, din confruntarea de debut, elevii lui Adrian Mutu și-au ridicat nivelul mental nu doar datorită punctului obținut cu o formație de top, ci și datorită jocului eficient. 

Andrei Ciobanu și colegii lui au gestionat cu luciditate momentele grele ale partidei, au echilibrat rapid disputa și au arătat maturitate în joc. Fost selecționer al echipei de tineret, actual antrenor la Chindia Târgoviște, Emil Săndoi spune că echipa lui Adrian Mutu a știut cum să blocheze atacurile adversarilor, dar a demonstrat și curaj. 

Emil Săndoi: „E foarte important într-un turneu final să nu pierzi primul meci și mai ales când nu îl pierzi în fața Olandei”

Ungaria a pierdut prima partidă jucată la Euro, 0-3 cu Germania, iar din punct de vedere psihologic, tricolorii vor porni cu un moral forte.

“La impresia artistică Olanda a avut un plus față de noi, pentru că acesta este stilul lor de joc, cu posesie prelungită. Asta și grație calităților tehnice pe care le au jucătorii lor. Dar dacă ne gândim la ocaziile de gol, noi am fost mai periculosi. Am văzut o echipă a României disciplinată.

Chiar dacă a primit gol a reușit să revină rapid în joc, într-un cuvânt o evoluție bună. E foarte important într-un turneu final să nu pierzi primul meci și mai ales când nu îl pierzi în fața Olandei. Cred că sunt multe plusuri. Și ca moral, și ca evoluție. Și ca revenire pe final de meci”, a punctat Săndoi, pentru Realitatea Sportivă.

“Per total chiar dacă Olanda ne-a dominat și se vede că au jucători de o calitate tehnică nemaipomenită, a fost o dominare sterilă pe care echipa noastră a absorbit-o fără mari probleme.

Olanda nu a avut ocazii mari de a marca, ci doar oportunități. Iar pe final am văzut o echipă a României mult mai îndrăzneață, se vedea că este mai periculoasă pentru că în ultimele 15 minute am împins jocul în jumătatea lor de teren. Le-a fost destul de greu să iasă, au făcut-o doar cu pase lungi”, a mai spus fostul component al României la Campionatul Mondial din 1990.

Programul României U21 la Euro 2021

  • S-au jucat: România U21 – Olanda U21 1-1, Ungaria U21 – Germania U21 0-3
  • 27 martie, 19:00: Ungaria U21 – România U21
  • 30 martie, 19:00: Germania U21 – România U21

Clasament Grupa A, EURO 2021:

  1. Germania U21 – 3p
  2. România U21 – 1p
  3. Olanda U21 – 1p
  4. Ungaria U21 – 0p

Dacă meciurile din grupe se joacă la finalul acestei luni, fazele eliminatorii, unde se vor califica primele două clasate din cele patru grupe, sunt programate între 31 mai și 6 iunie.

Etichete: adrian mutu , emil sandoi , euro u21 2021 , romania u21 ungaria u21

[ad_2]

Citește mai mult..