Germania anunță că va începe utilizarea vaccinului anti-COVID Sputnik V, dacă va fi aprobat de EMA


Germania a transmis astăzi, că dorește să utilizeze vaccinul împotriva COVID-19, Sputnik V fabricat în Rusia, însă precizează că acest lucru va fi posibil doar dacă serul va fi autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), informează AFP.


In articol:


”O aprobare a EMA care nu a avut încă loc ar da Europei posibilitatea să folosească Sputnik V în campaniile de vaccinare, ceea ce are în vedere şi Germania”, a transmis un purtător de cuvânt al Guvernului Angelei Merkel, Steffen Seibert.

Când va fi validat în UE, vaccinul Sputnik V?

Steffen Seibert, nu a dat, însă, declarații cu privire la acuzațiile Franţei, care ar fi declarat despre vaccinul Sputnik V că este doar un instrument de propagandă, în lupta contra pandemiei de Coronavirus.

Reamintim că Emer Cook, președintele EMA, a informat, recent, despre faptul că nu poate estima perioada de timp în care vaccinul rusesc Sputnik V va fi validat în Uniunea Europeană, iar acest lucru se întâmplă pentru că cei care au fabricat serul anti-COVID nu au încă
răspunsuri la toate întrebările agenției.

Germania anunță că va începe utilizarea vaccinului anti-COVID Sputnik V, dacă va fi aprobat de EMA

Emer Cook a mai menționat faptul că și vaccinurile Novavax și CureVac sunt în curs de a fi aprobate, citat de Politico.

„ Uniunea Europeană ar putea folosi vaccinul după ce va fi aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente, iar Franța ar putea să îl folosească în iunie, la începutul verii”, a declarat ministrul francez, conform citatului publicat de Tass.

Însă, recent, Angela Merkel și Mario Draghi au afirmat referindu-se la criza actuală de vaccinuri din UE, că tot și-ar dori să comande doze de vaccin Sputnik pentru cetățenii din țările lor, chiar dacă acesta nu va primi aprobare de la Agenția Europeană pentru Medicamente spre a fi utilizat.

Citeste si: Document oficial- Noi măsuri împotriva pandemiei COVID-19, în România. Micşorarea intervalului de circulaţie până la ora 20.00



Citește mai mult..