HAOS la metrou, vineri dimineața. Circulația blocată din cauza unui protest al sindicaliștilor


HAOS la metrou, vineri dimineața. Circulația este blocată din cauza unui protest al angajaților Metrorex care s-au așezat pe șinele de metrou la stația Piața Unirii și scandează „Demisia”.


In articol:


Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe liniile de metrou, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Potrivit unui anunț al Metrorex, din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Citeste si: Lista completă a noilor restricții din România. DOCUMENTUL adoptat de Guvern

Care este motivul protestului

Sindicaliştii au o listă de revendicări, dar au refuzat orice dialog cu conducerea Metrorex. Ace;tia s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea
spaşiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.

Citeste si: Centrele comerciale de la metrou vor dispărea. Ce a anunțat Metrorex

Ce a transmis Metrorex

„Aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex. Deşi sindicaliştii au lăsat de înţeles că ar avea o listă de cereri, invitaţiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopţii”, au precizat reprezentanţii Metrorex într-un comunicat.

Metrorex îi asigură pe locuitorii Capitalei că întreprinde toate acţiunile legale pentru a reporni activitatea metroului în siguranţă.

Sindicaliştii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, alături de mesajul: ”Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”.

Sindicaliștii au ocupat liniile de mtrou și scandează „Demisia”

„Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex.

Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant”, a scris pe pagina sa de Facebook Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 al Capitalei.

Centrele comerciale de la metrou vor dispărea din 2 aprilie

Metrorex vrea ca într-o săptămână să dispară toate centrele comerciale. Firma care administrează spaţiile comerciale a fost notificată de către Metrorex ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de

metrou până la data de 2 aprilie.

Potrivit conducerii Metrorex, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

„În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi
ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex

cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021”, se arată în comunicatul de presă de joi seara. 



Citește mai mult..