VIDEO – Grevă spontană la metrou din cauza magazinelor din incinta stațiilor

[ad_1]

Dimineață de coșmar pentru bucureștenii care au vrut să meargă cu metroul. S-au trezit că garniturile nu circulă din cauza unui protest spontan.


In articol:


Usile de la metrou nu s-au mai deschis in aceasta dimineata pentru sutele de mii de bucuresteni care circula zilnic cu acest mijloc de transport in comun.

De la ora 5.30 garniturile au fost blocate de sindicalistii care au organizat un protest spontan.

Acestia au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, dupa cum a anuntat anunţă Metrorex.

Conducerea Metrorex a anuntat ca, din cauza actiunii lucratorilor- liniile de metrou nu au putut fi puse puse sub tensiune.

Haos în București. Grevă spontană la metrou

La unele guri de metrou au fost puse grilaje si afise pe care scria: Protest spontan si Ne cerem scuze pentru disconfort. Iar la unele statii au fost formate coloane de jandarmi ca sa pastreze ordinea.

Sindicaliştii au postat mai multe imagini pe pagina de Facebook a sindicatului, alături de mesajul: ”Noi toţi am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”

„Sunt niste nelamuriri ca vor sa dea afara, pe ultimii

veniti, ca este prea mult personal, de asta e vorba”, spune un sindicalist.

Peste 250.000 de calatori au mers zilnic in luna februarie cu metroul, potrivit statisticilor, iar inainte de pandemie, transportul subteran din capitala deservea aproape 700.000 de bucuresteni.

Pentru a suplini deficitul din aceasta dimineata, STB a scos pe traseu toate mijloacele de transport in comun din parcul auto.

Grevă spontană la metrou. Sute de mii de oameni afectați

Calatorii insa au aflat abia la gurile de metrou inchise ca nu pot merge la serviciu cu acesta.

„Trebuia sa ajung la scoala dar iau autobuzul inca o statie si merg pe jos pana la facultate”, spune un student.

Cei mai multi au folosit alte mijloace de transport in comun pentru a ajunge la serviciu sau taxiurile, ori pur si simplu au mers pe jos catre destinatie.

Cert este insa ca au fost luati prin surprindere de greva spontana de la metrou.

„Nici bani de taxiu nu am. Nu stiu ce sa fac. O sa sun la munca sa spun ca intarzii”, spune o călătpoare.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spatiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..