Cruzime fără margini în Galați. Un bărbat a tăiat coada și coama unui mânz abia născut, după ce pe un altul l-a dat la câiniUn bărbat din Galaţi a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a despărțit un mânz abia născut de mama lui. Mai mult, cei la care a ajuns mânzul spun că acesta era la un pas de moarte, după ce a fost și maltratat de stăpânul care îi tăiase coada și coama. Proprietarul animalului nu recunoaşte însă nimic. 

VIDEO Atenție! Imagini și informații cu impact emoțional 

„I-o tăiat și coada și coama, Doamne Maica Domnului, a vrut să-l omoare, ce frumos e, mi-e milă tare”, spune o bătrână care ține mânzul în brațe.

Mirel este un mânz de doar 4 zile, de care proprietarul, un bărbat din comuna Smulţi, județul Galați, a vrut sa scape cu orice preț. Motivul – să nu sugă lapte de la iapă şi să o slăbească. Omul acuzat nu recunoaşte însă nimic, deşi localnicii spun că acesta este recunoscut pentru fapte de cruzime împotriva animalelor.

Tudorel Iurașcu, proprietarul animalelor: Păi dacă iapa nu are lapte deloc?

Reporter: Celălalt mânz care a murit ce ați făcut cu el?

Tudorel Iurașcu, proprietarul animalelor: L-am dat la câini

Vecin: Tu ai muls iapa două zile, crezi că vecinii nu văd ce faci tu?

Tudorel Iurașcu, proprietarul animalelor: Tu ești cel care m-ai turnat, păi normal, tu ești cel care m-a turnat. 

Costică Gafton, primarul din Smulţi: „Nu știe să scrie, dar mă surprinde că are o reticență față de animale și față de ce are în curte. Își câștigă pâinea lucrând pe la stâni, ajută cu caii, zilier.”   

Fără mamă alături, mânzul are puține șanse de supraviețuire, spun specialiștii.

Sorin Jiglău, voluntar la Asociaţia „Help Lăbuş” din Galaţi: „Are nevoie de lapte special, lapte praf, adică trebuie hrănit adecvat, dacă mama lipsește din viața lui trebuie hrănit cum trebuie, laptele de vaca nu îl ajuta prea mult.”

Poliţia Animalelor Galaţi l-a amendat pe bărbat.

Gabriela Costin, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi: „Întrucât s-a constatat comiterea unei fapte de natură contravențională de către persoana în cauză, respectiv „despărțirea puilor de mamă, până la împlinirea vârstei de 8 săptămâni”, aceasta a fost sancționată cu amendă în valoare de 1000 de lei.

Autorităţile din comună încearcă acum să-l convingă pe bărbat să lase mânzul împreună cu mama lui, ca să-l hrănească.

 

 

 

Editor : Georgiana MarinaCitește mai mult..