Noi restricții impuse în mai multe localități din județul Teleorman din cauza COVID-19



Pentru mai multe localități din județul Teleorman, autoritățile au luat decizia de a impune noi măsuri de restrcție din cauza creșterii ratei de infectare de patru la o mie de locuitori. Atfel, această măsură se va aplica în opt localități din județul Teleorman, inclusiv în Alexandria, adică cele care depășesc rata minimă de infectare.


In articol:


Conform Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman sâmbătă, s-a decis ca în localitățile cu incidența cumulate în 14 zile, mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5 la mia de locuitori să se introducă noi măsuri de restricție pentru a preveni răspândorea virusului SARS Cov-2.

Care sunt localitățile în care au fost impuse noi măsuri restrictive?

Localitățile în care s-au impus noi restricții sunt: Alexandria (rata de infectare de 4,20 la mie), Băbăiţa (4,29 la mie), Călineşti (5,64 la mie), Fântânele (6,16 la mie), Gratia (5,05 la mie), Mârzăneşti (5,17 la mie) şi Zimnicea (4,55 la mie). Pentru localitatea Liţa, s-a constatat că media infecţiilor cu SARS-CoV-2 este de 8,35 la mia de locuitori.

Măsurile restrictive se vor intra în vigoare, începând de duminică, de la ora 00:00, toate măsurile prevăzute de HG nr. 293/2021, cu modificările şi completările ulterioare şi cele stabilite prin HCJSU Teleorman nr. 10/2021.

Aceste restricții introduse în cele opt localităţi din județul Teleorman sunt valabile 14 zile, conform Hotărârii CJSU, iar la finalul acestei perioade datele privind îmbolnăvirile vor fi reevaluate.

Așadar, î n orice localitate cu rata mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori în timpul week-endului- vineri, sâmbătă, duminică- circulaţia va fi permisă doar până la ora 20.00,

iar pentru operatorii economici activitatea va fi redusă până la ora 18.00. În comuna unde incidenţa depăşeşte 7,5 la mie, circulaţia va fi până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici funcţionează până la ora 18.00 pe toată durata săptămânii.

Citeste si: Ce reacții adverse pot provoca vaccinurile COVID-19 aprobate în România: Pfizer, Moderna, Astrazeneca și Johnson and Johnson



Citește mai mult..