Prefectul Capitalei, anunț important despre noile restricții anti-COVID-19


Astăzi va avea loc o nouă ședință în care se va discuta despre noile măsuri de restricție în lupta cu pandemia de COVID-19, urmând a fi aplicate duminică, potrivit Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).


In articol:


Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că nu se va modifica nimic în legătură cu noile restricții ce vor fi aplicate în București, astfel vor rămâne același scenariu și aceleași reguli din hotărârea de guvern.

„Nu modificăm nimic, sunt regulile care deja există în ordonanţele miniştrilor, însă credem că este bine să fie prinse în acelaşi act ca să fie uşor

de comunicat şi de văzut. Există un grup pe care se strâng acestea, un fel de Q&A, întrebări şi răspunsuri, le verific acum şi vom pune şi pe Facebook şi pe site”, a precizat, sâmbătă, Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a anunțat că noile măsuri restrictive vor fi valabile de duminică noaptea

”Măsurile vor intra în vigoare de duminică, de la ora 00.00,
dar noua oră la care nu mai putem să ieşim afară şi la care trebuie să închidă comercianţii va fi de duminică seara. Dacă trecem de 7,5 la mie, evident se vor aplica măsurile. Deocamdată suntem pe scenariul prevăzut de hotărârea de Guvern, nu avem alt scenariu”,
a spus Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a specificat agenții de poliție vor amplifica controalele și verificările odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții.

Monitorul Oficial a publicat, vineri, Hotărârea de Guvern care prevede noile măsuri de restricție de circulaţie şi pentru agenţii economici,ce se vor aplica în localitățile din țară, luând în considerare rata de incidență a fiecăruia.

Prefectul Capitalei, anunț important despre noile restricții anti-COVID-19

Astfel, Hotărârea de Guvern prevede restricții de circulaţie, cetățenii vor intra în case de la ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile cu o incidenţă mai mare de 4 la mie, dar şi închiderea magazinelor de la ora 18.00.

Potrivit Hotărâii în toate localităţile unde incidenţa cumulat de 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică de la orele 20:00—5:00.

Totodată, în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile va depăși 7,5/1.000 de locuitori, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 20:00—5:00, cu câteva excepţii.

De asemena, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-21,00.

Citeste si: Când va începe vaccinarea anti-COVID-19 cu serul Johnson & Johnson în România?Citește mai mult..