Proteste ample la Timișoara din cauza restricțiilor împotriva COVID-19

[ad_1]

Românii din Timișoara au început să protesteze, sâmbătă seară, din cauza restricțiilor impuse de Guvern. Aceștia solicită ridicarea carantinei din oraș, adoptată din data de 8 martie 2021.


In articol:


Totodată, persoanele care au ieșit în stradă să protesteze au cerut și demisia primarului municipiului Timișoaram Dominic Fritz.

Un număr de 50 de oameni protestează sâmbătă, la Timişoara, contra măsurilor restrictive impuse de guvernanţi şi cer ridicarea carantinei din municipiu, care a fost introdusă din data de 8 martie.

Protestatarii cer şi demisia primerului Dominic Fritz.

Proteste ample la Timișoara din cauza restricțiilor împotriva COVID-19, Sursa foto: Facebook „Timisoara fara masca”

Locuitorii municipiului Timișoara cer ridicarea carantinei și anularea tuturor restricțiilor impuse

Protestatarii s-au întâlnit în Piaţa Maria din Timişoara, apoi s-au deplasat până în centrul oraşului, pe platoul din faţa Operei, în acelați timp fiind sub supravegherea poliţiştilor şi a jandarmilor.

Printre cererile solicitate de cei care au protestat împotriva măsurii de carantinare a oraşului Timişoara au fost:  ”Fără carantină”, ca-n ’89”, ”Nu suntem cobai” ”Timişoara liberă”.

Proteste ample la Timișoara din cauza restricțiilor împotriva COVID-19. Sursă foto: Facebook „Timisoara fără masca”

Cea
mai mare rată de infectare cu COVID-19 este în Timişoara, de 8,28 cazuri la o mie de locuitori.

Protestatarii au cerut și ca primarul Dominic Fritz care a susţinut introducerea carantinei să-și dea demisia.

Reamintim faptul că, măsura carantinării la Timişoara a fost introdusă în data de 8 martie şi a fost prelungită pentru încă şapte zile, după votul de miercuri din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Citeste si: Ce reacții adverse pot provoca vaccinurile COVID-19 aprobate în România: Pfizer, Moderna, Astrazeneca și Johnson and Johnson

[ad_2]

Citește mai mult..