Video Exclusiv | „Hai să stăm toți agățați de transversală”. Cum poate România să nu piardă cu Germania: „Rădoi aici a greșit”



 • Liga 2: Metaloglobus – Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

 • Liga 2: U Cluj – Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

Fostul mare atacant, Gabi Balint, îl dă pe Mutu ca exemplu de urmat. Astfel, Mirel Rădoi este sfătuit să așeze echipa tactic așa cum a făcut-o selecționerul naționalei de tineret, Adrian Mutu, în meciul cu Olanda, încheiat la egalitate, 1-1.

„Trebuie să jucăm cum a jucat Mutu în primul meci, mult mai precauți, să nu facem greșelile din defensivă. Noi am avut foarte multe atacuri, nu toate cu finalizare, dar mi-a plăcut mult jocul ofensiv și multe acțiuni s-au dus în viteză și din prima.

Asta ne caracterizează, avem viteză de joc și câțiva jucători cu viteză și asta ne va ajuta ofensiv. Însă la noi problema a fost în zona centrală, unde mai ales Răzvan Marin și Stanciu nu sunt mijlocași centrali defensivi, noi nu am avut asta.

Ei trebuie să joace mai agresiv, să recupereze mai multe baloane și să-i ajute pe fundașii centrali pentru că ieri au fost probleme acolo. Pandev se retrăgea mult și primea între linii.

Deci trebuie să facă efort mai mult, să primească între linii, să ajute echipa mai mult. Nu văd alți mijlocași centrali, în afară de Crețu, care e mai defensiv, dar nu cred că va conta pe Crețu cu Germania”, a explicat Gabi Balint la Fotbal Club.

Gabi Balint: „Aici a greșit Rădoi cu Macedonia. Cu Germania să nu mai riște”

Chiar dacă echipa națională a României a jucat bine din punct de vedere ofensiv, partea defensivă a rămas însă o mare problemă. Iar în fața noastră va fi de această dată Germania, cvadruplă campioană mondială și cvadruplă finalistă.

„Ar trebui să nu mai riște. Unde a greșit Rădoi? Când aveam 2-0 a mai făcut și schimbările alea. Trebuia să îi spună lui Bicfalvi: ești proaspăt, intri și îmi stai în fața apărării, nu pleci de acolo, îmi rămâi defensiv, nu mă interesează partea ta de atac.

În schimb, el era obișnuit de la club, unde joacă în spatele vârfului, și a urcat, a avut acel șut periculos frumos, a contribuit la fazele ofensive, dar noi aveam nevoie  la mijloc de altceva. Pentru că echipa aia era ruptă de mult timp.

De asta spun că, cu Germania, va trebui să ne apărăm cu toată echipa și toți trebuie să depună efort maximal și să micșoreze spațiile. Categoric vor apărea schimbări, mai ales pe linia de fund.

Eu cred că vor apărea ceilalți doi fundași laterali, Camora în locul lui Bancu și Mogoș pe partea cealaltă. În zona centrală eu cred că va merge pe aceiași jucători. Sau oare să meargă pe Nedelcearu?

Bine, asta e în capul meu, nu înseamnă că e o soluție bună, dar eu l-aș vedea la meciul ăsta fie pe Nedelcearu ca mijlocaș central, fie cu Chiricheș ca mijlocaș central. Un jucător-punct fix în fața apărării mi-ar da mai multă siguranță. Nemții joacă cu 3 atacanți. N-ar avea sens să jucăm cu trei pe linia de fund”, a precizat Balint.

Stelea: „Hai să stăm toți agățați de bara transversală

Prezent în studioul Fotbal Club, fostul mare portar, Bogdan Stelea, a venit cu variantă amuzantă.

„Hai să stăm toți agățați de bara transversală. Băgăm toți fundașii centrali și ce mai avem”, a spus Stelea.

Gabi Balint a explicat de ce nu e bine să te arunci în atac împotriva Germaniei și l-a dat din nou exemplu pe Mutu, care a pus în teren excelent naționala României U21 la meciul cu Olanda.

„Nu, problema e pe faza defensivă. Nu uita că nemții au avut posesie vreo 80 la sută în meciul de ieri, deci va fi cum a fost la tineret cu Olanda. Iar noi ne vom rezuma la contraatacuri, unde suntem buni.

Dar neapărat trebuie să ne apărăm bine Ieri am făcut greșeli mari. La golul 2, Bancu i-a scos pe ăia din offside, iar Chiricheș nu știu ce căuta acolo în dreapta și să iasă din zonă. Ne-a surprins rău, cu zona centrală liberă”, a spus Balint.

În meciul cu Macedonia de Nord, România a avut 2-0 până în minutul 82, când oaspeții au egalat după ce au înscris două goluri în două minute, din cauza greșelilor din defensivă, în special cea a lui Chiricheș.

Norocul a fost de partea noastră pentru că Ianis Hagi a marcat golul victoriei în minutul 86.

Lotul României pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia:

 • PORTARI: Florin Niță, Florin Iacob, Ionuţ Radu, David Lazar;
 • FUNDAȘI: Vasile Mogoș, Ionuț Nedelcearu, Alin Toșca, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora, Ovidiu Popescu, Nicușor Bancu;
 • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin, Alexandru Crețu, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Alexandru Maxim, Erik Bicfalvi, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău;
 • ATACANȚI: Claudiu Keșeru, George Pușcaș.

Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă, la care se va apela dacă apar probleme medicale la cei care duminică trebuie să se prezinte la baza de la Mogoşoaia: Valentin Cojocaru, Cristian Manea, Adrian Păun, Alexandru Mateiu, Andrei Ivan.

Programul României în preliminariile CM 2022 din Qatar

ROMÂNIA – Macedonia de Nord 3-2
Au marcat: Tănase 28, Mihăilă 50, Hagi 85 / Ademi 83, Trajkovski 84)

Germania – Islanda 3-0
Au marcat: Goretzka 3, Havertz 7, Gundogan 56

Liechtenstein – Armenia 0-1
A marcat: Frommelt 84-autogol

28 martie 2021

 • ora 19:00 – Armenia – Islanda
 • ora 21:45 – ROMÂNIA – Germania, Macedonia de Nord – Liechtenstein

31 martie 2021

 • ora 19:00 – Armenia – ROMÂNIA
 • ora 21:45 – Germania – Macedonia de Nord, Liechtenstein – Islanda

2 septembrie 2021

 • ora 21:45 – Islanda – ROMÂNIA, Liechtenstein – Germania, Macedonia de Nord – Armenia

5 septembrie 2021

 • ora 19:00 – Islanda – Macedonia de Nord
 • ora 21:45 – ROMÂNIA – Liechtenstein, Germania – Armenia

8 septembrie 2021

 • ora 19:00 – Armenia – Liechtenstein
 • ora 21:45 – Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania

8 octombrie 2021

 • ora 21:45 – Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord

11 octombrie 2021

 • ora 21:45 – ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania

11 noiembrie 2021

 • ora 19:00 – Armenia – Macedonia de Nord
 • ora 21:45 – ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein

14 noiembrie 2021

 • ora 19:00 – Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda

Etichete: romania , gabi balint , bogdan stelea , romania – germania , mirel radoi



Citește mai mult..