Prefectura Capitalei anunță ce restricții vor fi valabile din această seară

[ad_1]

Autoritățile au anunțat, duminică, faptul că din această seară vor fi aplicate noile măsuri de restricție în capitală, adoptate, sâmbătă, prin Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de sâmbătă.


In articol:


Astfel, Prefectura Capitalei evidențiază faptul că în această seară vor intra în vigoare două restricții noi, și anume, limitarea programul agenţilor economici până la ora 18.00, iar deplasarea în afara locuinţei bu nai este permisă, după ora 20:00.

Conform autorităților, începând de astăzi, 28 martie 2021, ora 00:00, au intrat în vigoare măsurile de restricție adoptate de Guvern, prin Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă nr. 19 din 27 martie 2021.

Rata de infectare, în capitală a crescut la 7,02 la mia de locuitori

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a a decis, sâmbătă, stabilirea unei hotărâri în privința noilor restricții care vor fi valabile, în Capitală, de duminică, de la ora 00:00.

Astfel, Hotărârea CMBSU prevede ca circulaţia persoanelor să fie interzisă în intervalul orar 22.00-5.00, în cursul săptămânii, de luni până joi şi între 20.00-5.00, de vineri până duminică. Nu în ultimul rând, agenții economici pot funcţiona doar între orele stabilite 5.00 şi 21.00 în timpul săptămânii, iar între oorele 5.00 și 18.00, de vineri până duminică.

Reamintim că în magazine și mall-uri, trebuie asigurată o distanță de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană, iar accesul în pieţele agroalimentare nu trebuie să depășească jumătate din capacitate.

Citeste si: Bilanț coronavirus România 28 martie 2021: Alte 4.439 cazuri noi de COVID-19. Care este situația în Capitală?

Care sunt excepţiile prevăzute în Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă:

  • Cabinetele medicale, nu vor fi afectate de reducerea programului agenților economici
  • Scoaterea animalelor de companie în faţa locuinţei va fi permisă permisă, atât timp cât persoana nu se deplasează altundeva și prezintă dovada că locuieşte în acel imobil lângă care se află
  • Victimele unnei violenţe în familie se pot deplasa la secţiile de poliţie, dar și oricare altă persoană care este nevoită să iasă din casă pentru a-şi proteja viaţa
  • Și pentru vaccinarea anti-COVID, va fi permisă deplasarea.
  • Citeste si: Ce reacții adverse pot provoca vaccinurile COVID-19 aprobate în România: Pfizer, Moderna, Astrazeneca și Johnson and Johnson

[ad_2]

Citește mai mult..