„Am depășit 1400 la ATI”. Liberalii, noi critici pentru USR PLUS

[ad_1]

Premierul Florin Cîțu l-a adus, luni, la ședința BEx PNL, pe șeful DSU Raed Arafat pentru a explica noile restricții introduse de autorități, în contextul în care la ședințele anterioare mai mulți lideri din teritoriu au contestat măsurile mai stricte pentru controlul pandemiei.

„Am venit cu domnul Arafat, este și domnul Cîmpeanu, domnul Bode, să discutăm și să explicăm situația epidemiologică și restricțiile. Trebuie să vorbim toți pe aceeași limbă pentru că e important să fie combătute mesajele și acțiunile de zădărnicire a combaterii pandemiei”, ar fi explicat premierul Cîțu, la începutul ședinței.

Surse participante la discuțiile de luni au declarat pentru Digi24 că șeful DSU le-a transmis liberalilor că situația nu este una bună, că în majoritatea județelor se înregistrează creșteri, județul Timiș fiind singurul județ unde numărul cazurilor noi de COVID se află pe un trend descendent.

De asemenea, Arafat le-a spus liberalilor că s-a depășit numărul de 1.400 de pacienți internați la ATI. „Încercăm să mărim numărul de paturi, dar rămâne o mare problemă”, le-ar fi transmis șeful DSU.

Unii dintre liderii PNL s-au arătat deranjați de prezența lui Raed Arafat la ședința de partid. Aceștia susțin că asocierea cu Arafat și restricțiile impuse de autorități va costa partidul.

Critici pentru miniștri USR PLUS

În ceea ce privește criza de la metrou, ministrul Internelor Lucian Bode s-a plâns de atitudinea ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Bode spune că i s-a cerut să intervină în forță la metrou, după protestul spontan de vineri, solicitările venind dinspre USR PLUS, în condițiile în care în lege se spune că intervenția este a jandarmeriei, la ordinul prefectului. În Capitală, prefectul este de la USR PLUS.

De asemenea, Bode s-a arătat deranjat că miniștrii PNL au stat să „pună umărul” să îl ajute pe Cătălin Drulă, iar acesta a ieșit în conferință de presă și a spus că este vina inclusiv a miniștrilor PNL care au fost la Transporturi, printre care Bode și Orban.

Un alt ministru USR PLUS criticat în ședința liberalilor a fost ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Față de acesta și-a arătat nemulțumirea ministrul Educației Sorin Cîmpeanu care ar fi spus, potrivit surselor Digi24, că „nu colaborează bine”.

Cîmpeanu a ținut să le transmită liderilor PNL că va da un ordin de ministru astfel încât grădinițele să rămână deschise doar în baza unui aviz al DSP.

În ședința BEx, mai mulți miniștri s-au plâns că nu sunt susținuți de partid, lucru care nu se întâmpla „în timpul guvernării Orban”. Printre miniștrii care le reproșează colegilor lipsa susținerii se numără Lucian Bode, Raluca Turcan sau Sorin Cîmpeanu.

[ad_2]

Citește mai mult..