Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Sărbătorii de Pesah

[ad_1]

Președintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah, în care spune își exprimă aprecierea pentru responsabilitatea cu care comunitățile evreiești din România au răspuns apelului autorităților de a respecta măsurile sanitare.

„Cu prilejul sărbătorii de Pesah, am deosebita plăcere să adresez conducerii și tuturor membrilor Federației Comunităților Evreiești din România felicitări, însoțite de calde urări de pace, sănătate și bună conviețuire. Sărbătoare a renașterii și a comuniunii, Pesah reînnoiește, în fiecare an, călătoria inițiatică a evreilor în întâmpinarea libertății și a tărâmului făgăduinței. Parabola traversării pascale rămâne o lecție despre puterea credinței, care se transmite din generație în generație”, se arată în mesaj.

Președintele și-a exprimat întreaga apreciere pentru „responsabilitatea cu care comunitățile evreiești din România au răspuns apelului autorităților de a respecta măsurile sanitare impuse pentru protejarea noastră și a celor aflați în suferință, în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de COVID-19”.

„Deși distanțarea socială ne obligă să ne adaptăm modul în care marcăm marile noastre sărbători, am convingerea că tradiția de Pesah va continua să inspire curaj, răbdare, solidaritate și comuniune spirituală cu cei dragi. Hag Pesah Sameah!”, adaugă Iohannis.

Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul ceremoniei desfășurate la Templul Coral din București.

Editor : I.C

[ad_2]

Citește mai mult..