Noi proteste împotriva restricțiilor în mai multe orașe. Incident în Capitală: manifestant fără mască, luat pe sus de jandarmi

[ad_1]

Câteva zeci de persoane s-au strâns, luni, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul COVID-19. Noi proteste au loc și în alte orașe din țară.


In articol:


Un incident a avut loc luni seara în Capitală, unde un bărbat care nu purta mască a fost băgat în dubă de jandarmii prezenți în Piața Universității ca să asigure ordinea. 

Jandarmii au motivat că, în momentul în care au vrut să-l legitimeze, pentru că nu purta mască, acesta a devenit violent și i-a lovit cu picioarele.

Citeste si: „Este singura cale de a învinge pandemia”. Premierul Florin Cîțu, anunț de ultima oră

Noi proteste anti-mască. Libertate sau sănătate?

Partidul AUR a anunțat luni, pe Facebook, că la ora 17.00
va organiza proteste contra restricțiilor anti-pandemie în fața prefecturilor din toate județele și în Piața Universității din Capitală.

Printre cei prezenţi în zona fântânii din centrul Capitalei se află şi copreşedinele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion, care, alături de alte persoane, desfăşoară un banner pe care este scris mesajul „Libertate”.

Citeste si: Florin Cîțu, anunț pentru toți protestatarii: „Îi înţeleg pe români că după un an de pandemie au obosit”

Protestatarii din București strigau lozinci precum: „Jos Guvernul!”, „Libertate!”, „Jos masca!”, conform Agerpres.

De asemenea, aceştia flutură steaguri tricolore şi suflă în vuvuzele. Marea majoritate a participanţilor poartă mască de protecţie.

Protestele, susținute de AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat luni că se alătură protestelor anti-restricţii în întreaga ţară, urmând să participe la acţiunile ce vor avea loc în faţa prefecturilor din toată ţara şi în Piaţa Universităţii din Capitală.

Luni seară, au loc proteste față de restricțiile impuse în România în mai multe orașe, între care Constanța, Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu, iar la manifestații participă câteva sute de oameni.

Ce mesaj a transmis AUR: ” România fierbe și își vrea libertatea înapoi. Guvernul e surd și mut. Presa corupta tace complice. Astăzi (ora 17:00) ieșim, din nou, în stradă, în fața Prefecturii din fiecare județ. În București ne vom alătura protestului din Piața Universității. Libertate!”, a susținut AUR. Într-o postare anterioară, duminică, AUR spunea că ”trăim într-un stat în care Guvernul își sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, statistici panicarde și amenzi.
Suntem cu toții în arest la domiciliu pentru o faptă pe care nimeni nu a comis-o
.”

4.000 de români au protestat în 24 de orașe

Jandarmeria Română a anunțat, luni, că duminică au avut loc proteste antirestricții în 24 de localități, fiind date, până acum, organizatorilor și participanților, 219 amenzi în valoare totală de peste 99.000 de lei.

În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00.

S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că peste 4.000 de români au participat duminică la protestele privind noile măsuri impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

[ad_2]

Citește mai mult..