Reținut de poliție pentru 24 de ore, bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern scapă de arest



Persoana care a amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, dar și pe alți angajaţi ai Teatrului Evreiesc de Stat a fost plasată luni sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al IGPR, dosarul penal a fost deschis „în urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenințări cu moartea și alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru”.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Persoana suspectă a fost identificată și reținută pentru 24 de ore de polițiștii Direcției de Investigații Criminale.

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea

„Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic (…)», faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”, se arată în comunicatul IGPR.

Cercetările în acest caz continuă.

Actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR. Președintele George Simion susține că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” și anunță că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce.



Citește mai mult..