S-a dat startul înscrierilor pentru anul şcolar 2021 – 2022, în învățământul primar

[ad_1]

Astăzi, 29 martie 2021, a început înscrierea copiilor în cadrul învățământului primar. Părinții au început să depună cererile de tip înscriere și o pot face până pe 28 aprilie.


In articol:


A început înscrierea elevilor în anul şcolar 2021-2022. Familiile preșcolarilor pot să depună sau să trimită online cererile-tip de înscriere până în 28 aprilie. Prima etapă a înscrierilor se desfășoară între 10 și 20 mai. Listele finale ale elevilor înscriși în clasa pregătitoare se vor afișa pe data de 4 iunie.

Citeste si: Procedura pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021- 2022 începe astăzi

Metodologia de înscriere a minorilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 arată că pot fi înscriși toți copiii care vor împlini vârsta de 6 ani până pe 31 august 2021. Părinții acestora au obligația să-i înscrie în clasa pregătitoare. Înscrierea nu este condiţionată de frecventarea grupei mari a învăţământului preşcolar.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2021 pot fi înscriși la școală dacă au un nivel de dezvoltare corespunzător. De reținut, că cei aflați în această situație care au frecventat grădiniţa, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinţilor. De asemenea, părinții trebuie să prezinte recomandarea eliberată de către conducerea grădiniței.

Privind calendarul înscrierilor preșcolarilor, înscrierea minorilor la școli a început în 17 martie, când unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare au afişat circumscripţiile şcolare.

Tot atunci s-a afișat și planul de școlarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate.

Cererile-tip de înscriere se completează şi depun/trimit începând de luni şi până în 28 aprilie. Cererile pot fi transmise online sau depuse la unitatea de învăţământ la care aceştia solicită înscrierea copiilor.

Citeste si: Înscrieri clasa zero 2021: Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

Înscrieri în clasa pregătitoare.[Sursa foto: PixaBay]

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar

Potrivit autorităților, etapa întâi de înscriere în învățământul primar are loc între 10-20 mai.

Citeste si: Acte necesare pentru examenul de titularizare 2021

10-11 mai- Procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie;
11-18 mai- Procesarea la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie,

pe locurile rămase libere;
20 mai- Afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere în învăţământul primar:

21 mai- Comunicarea, prin afişare la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul şcolar;
24-31 mai- Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua,

de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;
4 iunie- Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare.

Între 1 și 10 septembrie va avea loc Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor/ tutorilor legal instituiţi/ reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Citeste si: Definitivat 2021. Când sunt programate examenele și când vor fi afișate rezultatele

[ad_2]

Citește mai mult..