Video Exclusiv | România – Germania 0-1


  • Media: Fotbal Club, luni, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, luni, 21:30, Digi Sport 1

Antrenorul de 50 de ani a explicat punctual cum s-a desfășurat tactic meciul cu cvadrupla campioană mondială.

Marius Șumudică: „Noi jucăm fără şesar. Stanciu este optar spre decar”

„Ce vreau să spun este că, din punct de vedere defensiv, avem mari probleme. Nu se poate ca, acasă cu Macedonia și cu Germania, echipele adverse, indiferent de forma lor, să aibă peste 12-13 ocazii de gol clare, iminente.

Părerea mea este că jucăm fără număr 6. Noi jucăm cu doi jucători în fața apărării, într-un sistem cu 4 fundași centrali, nu cu 3, atenție! Și noi jucăm cu doi optari în fața lor. Optari spre zece. Stanciu nu este șeptar niciodată. Este optar spre zece. Deci nu are cum!

Chiar dacă a recuperat mingi pe acolo, a făcut nu știu ce… Plus că îi luăm din calitatea lui de bază, pe care ne-a demonstrat-o tuturor și la Slavia Praga, și anume că este foarte periculos când se află în zona careului, având un șut de temut, marcând goluri și având evoluții foarte bune în treimea adversă.

Aducându-l la 70 de metri de poarta adversă, automat îi diminuezi din randamentul ofensiv”, a explicat Marius Șumudică la Fotbal Club.

România – Germania 0-1. Nemții au avut 9 șuturi pe poartă, iar noi, două

Într-adevăr, statistica arată că nemții erau mereu periculoși nu numai pe zonă centrală, ci și pe flancuri. Au avut acțiuni multe pe toate părțile terenului, iar la șuturile pe spațiul porții, raportul a fost de 9-2 pentru nemți.

Marius Șumudică a arătat punctual unde a greșit selecționerul Mirel Rădoi.

„În al doilea rând, nu au talie cei doi (n.r.:  Stanciu și Răzvan Marin). OK, tu ai început meciul cu Germania cu ei și ai pierdut cu 0-1, de acord, dar eu, dacă aș fi fost selecționer, aș fi plecat de la axul central. Îți trebuie doi fundași centrali și un număr 6.

Răzvan Marin și cu Stanciu, cu toată deschiderea mea și cu tot respectul, nu au capacitatea defensivă de a stopa atacurile unei echipe cum este Germania.

De aceea, Germania mie mi s-a părut că nici nu a forțat și când forțau pe zonă centrală, de foarte multe ori aveau ocazii clare de a marca. Fie că fundașii laterali trebuiau să strângă în centru și lăsau zonele laterale libere, fie că nemții se duceau direct pe zonă centrală.

Iar Niță a prins o zi de excepție. Stanciu, în ultimul timp, a avut reușite fabuloase și tu îl aduci la 70 de metri de poarta adversă. Ce să facă? Să se apere cu Germania? Cu Stanciu și cu Marin? Nu”, a precizat Șumudică.

România – Germania 0-1. Nemții au avut o posesie de 64 la sută

Nemții au pasat mult mai bine decât România, iar posesia spune totul. Evident că acest raport e dat și de valoarea individuală. La un calcul simplu, lotul Germaniei valorează 929 de milioane de euro, față de cele aproximativ 90 de milioane, cât reprezintă cota totală a „tricolorilor”.

„Mirel Rădoi așa are el filosofia, așa a văzut el. A fost un șeptar și fundaș central, dar el este acum total opusul. Am avut o ocazie pe final, când Stanciu trebuia să dea pasă în fața porții, pe un pressing avansat.

Dar când faci pressing Germaniei, spațiile trebuie să fie strânse, fiindcă ei au calitatea necesară să iasă dintr-o atingere sau două și să-ți ajungă să facă calitate, pentru că, unu contra unu e deja superioritate numerică la calitatea pe care o au ei.

Se crează spații, primesc între linii, pentru că, având doi șeptari centrali, nu poți să acoperi foarte bine”, a concluzionat Șumudică.

Etichete: marius sumudica , romania – germania , mirel radoi , preliminarii cm 2022Citește mai mult..