Budescu a pierdut şi trebuie să plătească 725.000 de dolari. Mai are o singură speranţă ca să scape

[ad_1]

  • Media: Fotbal Club, marți, 17:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, marți, 19:45, Digi Sport 1

Budescu a pierdut litigiul la FIFA la finalul lunii noiembrie şi iată că la patru luni distanţă Comisia de Apel a forului mondial a menţinut prima decizie, iar Budescu e bun de plată.

Budescu a pierdut şi la Apel şi trebuie să plătească 725.000 de dolari celor de la Al Shabab

Marele semn de întrebare este dacă Astra este şi ea nevoită să achite o parte din bani, pentru că în general cluburile care transferă un jucător în situaţia în care era Budi în 2019, sunt considerate solidare  în cazul unei decizii nefavorabile.

Budescu mai are varianta adresării la TAS, ultima instanţă sportivă care poate lua o decizie în cazul său. Are termen 45 de zile să facă acest pas, după cum precizează GSP.ro. 

În iulie 2018, Budescu s-a transferat de la FCSB la Al Shabab pentru 2,5 milioane de euro, iar în august 2019 a semnat cu Astra, după ce și-a reziliat unilateral înțelegerea cu saudiții, deși inițial semnase pe 3 ani.

Mijlocașul ofensiv de 31 de ani avea un salariu imens la Al Shabab, 1,8 milioane de euro pe sezon. Înainte să plece, arabii i-au băgat în cont bonusul anual de 725.000 de dolari pe care îl revendică acum.

Astra susţine că Budescu şi-a asumat în contract că litigiul cu Al Shabab îl priveşte pe el

Din spusele celor de la Astra, în contractul semnat la revenirea la Astra, Budescu ar avea o clauză conform căreia este responsabilitatea sa dacă Al Shabab va câştiga. Acum, când a plecat din nou de la Giurgiu, Bogdan Mara a vorbit despre această situaţie: „Mai există un litigiu. În momentul în care l-am adus la Astra, ne-am asumat un risc alături de el, dar există o clauză în contract în care el este cel responsabil în cazul în care ex-echipa lui se va adresa justiției și va câștiga un proces.

Așa că noi ne dorim doar să se respecte aceste lucruri, nimic mai mult„, a spus Bogdan Mara după ce mijlocaşul a părăsit Astra.

Numai că, teoretic, există şi varianta ca Budescu să se lase de fotbal înainte să plătească prejudiciul decis de FIFA şi atunci Astra ar fi executată. Apoi, clubul se poate îndrepta împotriva lui Budescu, în civil. Daca nu mai joacă fotbal.

Etichete: constantin budescu , al shabab , astra budescu , budescu litigiu

[ad_2]

Citește mai mult..