O nouă zi de proteste față de restricții. Protestatarii au strigat „Jandarmii e cu noi!”. La Craiova au ars fotografii cu Raed Arafat

[ad_1]

Câteva sute de persoane protestează marți seară în București, pentru a treia zi consecutiv, împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID.

Protestatarii s-au adunat iniţial la Piaţa Universităţii, după care au plecat în marş spre Ministerul Afacerilor Interne, ulterior îndreptându-se spre Piaţa Victoriei, pentru a continua protestul în faţa sediului Guvernului. Aceștia s-au îndreptat apoi spre Palatul Cotroceni.

În cea mai mare parte fără măşti de protecţie, manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele şi au scandat împotriva autorităţilor. Una dintre scandări a fost „Jandarmii e cu noi!”

La Craiova, peste 300 de persoane participă la proteste. Cei mai mulţi dintre participanţi sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit şi cu recuzita cu care merg pe stadioane. Unii dintre ei au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat, scrie Mediafax.

fotografii-arse-raed-arafat-craiova
Protestatarii din Craiova au ars fotografii cu secretarul de stat Raed Arafat. Foto: Mediafax

Oamenii strigă „Libertate” şi îi cheamă pe toţi craiovenii să iasă în stradă şi au încercat să rupă cordoanele de jandarmi şi să pornească pe traseul pe care au mers şi luni. Nu au reuşit să treacă de jandarmi, care, marţi, au venit mai bine pregătiţi şi mai mulţi, echipaţi în costumele speciale de intervenţie.

A treia zi consecutivă de proteste față de restricțiile împotriva COVID-19. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Minor de 13 ani prins cu un briceag la proteste anti-restricții

La Constanţa au ieșit circa 100 de oameni în stradă, însă majoritatea minori.

La Galaţi sunt zeci de protestatari în stradă şi a fost şi un incident. Jandarmii au descoperit, în buzunarul unui băiat de 13 ani un briceag. Potrivit jandarmilor, băiatul a participat la protest şi luni seara. Jandarmii încearcă identificarea copilului şi a părinţilor acestuia.

La Timişoara şi Sibiu, unde în ultimele două zile numărul protestatarilor a fost mare, marţi aceştia lipsesc. Nici în Iaşi nu au ieşit protestatari până la această oră.

La Brăila, peste 800 de persoane au ieșit în stradă, scrie Agerpres. Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20:00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.

Editor : G.C.

[ad_2]

Citește mai mult..