”Un carusel al emoțiilor”. Motivul căderii abrupte a lui Adi Petre din ultimul an: ”Suferă! De el depinde să se deblocheze”

[ad_1]

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 17:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, marți, 19:45, Digi Sport 1

După meci, Laszlo Balint, antrenorul atacantului de la echipa de club, UTA Arad, a recunoscut că Adrian Petre, văzut la un moment dat un atacant de mare perspectivă, candidat chiar pentru un loc la prima reprezentativă, traversează o perioadă dificilă, cauzată de eșecurile pe bandă din ultimul an, de la FCSB și Cosenza, cauzată de lipsa realizărilor personale.

Laszlo Balint a anunțat motivul căderii abrupte a lui Adrian Petre

Eu cred că toată lumea știe potențial lui. Eu am avut de la început o discuție cu el, i-am spus că avem încredere în el, doar că depinde de el să se deblocheze. El vine după o perioadă în care nu a avut realizări pe plan sportiv. A renunțat la bani să vină la UTA ca să își relanseze cariera. El suferă că nu are reușite.

Cu Germania ar fi putut poate să se implice în mai multe dueluri, să scoată mai mult. Eu am mare încredere că, atunci când vor veni reușitele, se va debloca. Nu e într-un moment ușor, îi lipsește bucuria golului. I-a lipsit starea de spirit de după o victorie la echipa de club, aspectul mental contează foarte mult”, a declarat Laszlo Balint, la Digi Sport Special.

Antrenorul de la UTA Arad a transmis că, totuși, spre deosebire de perioada FCSB sau Cosenza, Adrian Petre a făcut pași spre revenire și că, odată cu reușite pe plan sportiv, poate ajunge la maturitate.

Nu putem spune că e tânăr sau necopt, dar mai are de făcut pași pentru a ajunge la maturitate. Eu zic că face pași importanți, am încredere maximă în el. Eu sunt convins că va reveni la forma care l-a consacrat”, a transmis Laszlo Balint.

”Caruselul emoțiilor” prin care a trecut Adrian Petre

Adrian Petre nu s-a aflat inițiat pe lista convocărilor lui Adrian Mutu pentru turneul final, însă a ajuns în lot după ce Valentin Costache s-a infectat cu COVID-19. Laszlo Balint a transmis că atacantul a trăit un adevărat ”carusel al emoțiilor” din momentul în care a văzut că nu se află în lotul pentru Euro și până la plecarea spre cantonamentul naționalei de tineret.

Pentru el a fost un mic carusel al emoțiilor. El inițial a fost doar pe lista lărgită, apoi a venit convocarea. A trecut de la o dezamăgire la o bucurie. El spera, a fost acolo la turneul precedent. Când a văzut că e doar pe lista lărgită, a fost dezamăgirea firească.

Am vorbit cu el când a fost oficială convocarea, era foarte entuziasmat, nerăbdător să contribuie la jocul și la rezultatele echipei. Era încărcat. Apoi, a intrat titular la al treilea meci. Cu Ungaria a intrat bine, a avut două ocazii mari, care au fost două momente psihologice delicate”, a recunoscut Laszlo Balint.

La turneul final al Euro U21, Adrian Petre a jucat 11 minute în meciul cu Olanda, 1-1, 30 de minute cu Ungaria, 2-1, și 75 de minute cu Germania, 0-0, însă n-a reușit nici să marcheze, nici să aducă un plus ofensiv echipei.

Etichete: romania u21 germania u21 , adrian petre , laszlo balint

[ad_2]

Citește mai mult..