Vești bune: Cetățenii străini care au drept de ședere în România se pot programa și ei la vaccin. Când va fi posibil acest lucru


Medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că se pot programa pentru vaccinare şi cetăţenii străini care au drept de şedere în România. El a precizat că în prezent se poate vizualiza harta centrelor de vaccinare unde se pot vedea numărul locurilor disponibile şi tipul de vaccin utilizat.


In articol:


Persoanele care nu au Coduri Numerice Personale emise de autorităţile române, vor putea să se programeze direct în platformă, iar pentru acestea va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare a cetăţeanului străin, cu număr, serie şi paşaport. 

Citeste si: Cum funcționează un test rapid Covid-19 Dr. SMART

Cetățenii se pot programa începând cu data de 10 aprilie

„Un alt element de noutate este legat de posibilitatea cetăţenilor străini de a se programa pe platformă şi mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România care nu deţin CNP emise de autorităţile române, vor putea să se programeze direct în platformă, pentru aceştia va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare a cetăţeanului străin, cu număr, serie
şi paşaport, de pildă. Data la care se va implementa foarte probabil această funcţionalitate va fi 10 aprilie ”, a declarat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai a precizat și faptul că pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro poate fi văzută harta centrelor de vaccinare, care cuprinde numărul de locuri disponibile dintr-un centru şi tipul de vaccin utilizat . 

Citeste si: Guvernul, decizie de ultim moment. Românii se pot testa de coronavirus în farmacii

Valeriu Gheorghiță[Sursa foto: romania-insider.com]

Hartă interactivă pe platforma de programare pentru vaccinare

Pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro veți găsi o hartă interactivă ce cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile şi, de asemenea, numărul persoanelor care se află înscrise pe lista de aşteptare.

„Din data de 25 martie, cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se poate vizualiza tipul de vaccin pe fiecare centru de vaccinare astfel încât la acest moment este activă harta centrelor pe tipuri de vaccin şi este disponibilă pe site-ul de informare  vaccinare-covid.gov.ro, platforma de programare. Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile şi, de asemenea, numărul persoanelor care se află înscrise pe lista de aşteptare.

Harta este interactivă, fiecare utilizator poate filtra afişarea centrelor pe judeţe sau pe numărul de locuri disponibile. De asemenea, sunt afişate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de aşteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

 Citește mai mult..