Vești devastatoare: Cinci copii cu SARS-CoV-2, intubaţi. 90 de copii infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt în spital


Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, anunţă că aproximativ 90 de copii sunt internaţi în spitale, având COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.


In articol:


România are 120 de paturi speciale pentru copii la Terapie Intensivă, iar din acestea sunt doar 9 ocupate cu cazuri grave. Deși există paturi libere, personalul medical este chinuit, obosit și face eforturi extraordinare.

” Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă- n.r.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, nouă paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, de săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile
este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan, marţi, într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Vești bune: Cetățenii străini care au drept de ședere în România se pot programa și ei la vaccin. Când va fi posibil acest lucru

5 copii infectați cu COVID-19 sunt intubați

Moldovan a arătat că aproximativ 90 de copii sunt în spitale cu diverse forme de COVID-19, iar cinci dintre ei sunt intubaţi.

„Nu există doar SARS-CoV-2 atunci când vorbim de forme grave, sunt, de fapt, afectări plurisistemice, ale întregului organism, pentru că este un virus care circulă în întreg organismul şi declanşează acele fenomene imunologice de care ne temem cu toţii”, a explicat medicul.

Copil internat la secția ATI[Sursa foto: cancan.ro]

Paturile pentru adulți de la ATI sunt puține

Secretarul de stat a mai precizat și faptul că pentru adulţii cu patologia COVID paturile libere sunt „puţine”.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca și-a schimbat numele. Care este noua denumire

Pfizer a început testarea vaccinului pe copii

Companiile Pfizer și BioNTech au început testarea vaccinului pentru Covid-19 pe copii cu vârste de sub 12 ani, în speranţa extinderii vaccinări pentru intervalul respectiv de vârstă de la începutul anului 2022, a anunţat producătorul american de medicamente Pfizer.

Primii copii voluntari care fac parte din acest studiu au fost vaccinați miercuri, pe data de 24 martie 2021. Vaccinul anti-Covid-19 al

Pfizer/BioNTech a fost autorizat de către autorităţile de reglementare din SUA la sfârşitul lunii decembrie, pentru persoane cu vârste de cel puţin 16 ani.

Aproape 66 de milioane de doze din acest vaccin au fost administrate în SUA până în dimineaţa zilei de miercuri, potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite.

Studiul va examina dacă vaccinul poate genera un răspuns imun la copii și va determina doza adecvată pentru fiecare grupă de vârstă din studiu: 6 luni până la 2 ani; 2 ani până la 5 ani; și

de la 5 la 11 ani.Citește mai mult..