VIDEO – Manifestanții au intrat în curțile spitalelor și au jignit medicii

[ad_1]

Proteste scăpate de sub control în toată țara. În unele orașe, manifestanții au intrat în curțile spitalelor și au jignit medicii.


In articol:


Cu astfel de cuvinte au fost răsplătiți medicii spitalului județean din Bacău- care de un an de zile duc o luptă crâncenă. Manifestanții au scandat și au înjurat chiar sub geamurile bolnavilor de Covid, unii dintre ei în stare gravă.

Cei câțiva jandarmi din zonă au fost depășiți

de situație. Cu greu au făcut o breșă în rândul protestatarilor pentru a permite unei ambulanțe să ajungă la Unitatea de Primiri Urgențe.

„S-a ajuns prea departe în special cu violenţa şi agresivitatea la adresa medicilor şi a personalului din spital.
Cei care au fost azi noapte în curţi ale spitalelor la Bacău, la Galaţi şi nu numai, aş spune că au greşit.
În aceste spitale sunt trataţi semeni de-ai lor, sunt trataţi oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală”, a declarat ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

Protestele care au jignit medicii. Manifestanții i-au numit asasini

Și la Brașov s-a mărșăluit pe lângă un spital cu pacienți COVID. De la una din ferestre, un bolnav cu mască de oxigen privea neputincios înspre oamenii din stradă.

„În calitate de ministru al sănătăţii sunt consternat şi furios şi nu din cauza protestelor în sine, căci acestea pot avea justificări şi ştim că au justificări, pot avea justificări personale, dar, cred că s-a ajuns ceva cam departe”, spune Vlad Voiculescu.

„După ce au paralizat complet traficul pe străzile din Centrul vechi al Brașovului, cei peste 1000 protestatari au blocat și acest bulevard din Brașov iar în sprijinul lor au venit și foarte mulți șoferi care nu mai permit accesul niciunei mașini în această zonă.”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

La Timișoara, protestatarii au dat foc măștilor- apoi s-au îndreptat spre casa primarului Dominic Fritz.

Printre manifestanți s-au aflat și antreprenori sau angajați cu afacerile afectate de pandemie. În timpul marșului, jandarmii i-au urmărit îndeaproape pe participanți.

„Deja a trecut un an de zile și nu s-a făcut nimic, nu s-a rezolvat nimic. Plus paturi de la ATI care nu știi unde sunt.”, spun oamenii.

Bucureștenii s-au adunat inițial la Piața Universității și la Guvern, apoi cele două grupuri s-au unit.

În alte locuri, protestele s-au desfășurat pe lumină și cei mai mulți participanți au plecat spre case odată cu lăsarea întunericului.

Manifestanții, plini de teorii ale conspirației

La Sibiu, în coloana de manifestanți care a mărșăluit prin oraș s-au făcut auzite tot soiul de teorii ale conspirației.

La final, au încins o horă, în huiduielile celorlați.

La Cluj-Napoca, discursul despre libertate s-a împletit cu scandările obscene.

La Iași, medicii și politicienii au fost puși cu toții în tabăra adversarilor.

Patronii și angajații din restaurante s-au alăturat și ei celor câteva sute de ieșeni aflați în stradă.

„Toate restaurantele au fost închise și sunt închise în continuare. De asta suntem aici.”, spun oamenii.

Jandarmii au numărat prosteste în 70 de localități. Au dat și amenzi pentru nepurtarea măștii sau pentru prezența în stradă fără motiv justificat în valoare de 400 de mii de lei.

 

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..