Cum a arătat viața lui Roger Federer în cele 13 luni în care nu a jucat tenis



  • Media: Fotbal Club, miercuri, 17:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:00, Digi Sport 1

Galerie Foto

Elvețianul, de 20 de ori câștigător al turneelor de Grand Slam, a vorbit într-un inteviu despre cum și-a petrecut cele 13 luni în care nu a jucat. FedEx și-a luat rolul de tată în serios – el și soția sa Mirka au patru copii – și a dezvăluit că a descoperit și alte frumuseți ale vieții, în afară de sportul pe care îl iubește.

Soț și tată. Roger Federer a avut grijă de grădină, dar a discutat și cu Rafael Nadal 

„Am avut grijă să fiu quarterback-ul’familiei. Am fost foarte fericit să organizez toate detaliile alături de soția mea, să am grijă de copii, de grădină, de casă. 

În viața mea normală, totul e încropit ad-hoc în funcție de rezultate. De obicei, plec în ultima secundă, îmi iau toate lucrurile și îmi fac bagajele. 

Atât timp cât n-am jucat tenis am avut timp pentru a face lucruri pe care nu le făcusem până acum. Am apărut în podcast-uri pentru ATP, am avut timp să vorbesc cu Rafa (n.r. – Rafael Nadal)”, a declarat actualul nr.7 mondial, pentru Numero.com.

Roger Federer: „Nu am revenit pentru a juca doar turul secund în mijlocul pustietății”

Potrivit Tennis World USA, fostul lider mondial și-a exprimat nemulțumirea față de jocul său. FedEx și-a făcut autocritica, iar discursul său a evidențiat câteva semne de frustrare.

„Vreau să câștig câteva turnee și să înving cei mai buni jucători ai lumii. Nu am revenit pentru a juca doar turul secund în mijlocul pustietății. Simt că știu ce am de făcut pentru a urca iar în fazele superioare ale competițiilor majore. E un vis pe care pot să mi-l împlinesc din nou.

Mă antrenez mult deși nu vorbesc prea mult despre asta. Sper că lumea va înțelege cât de mult mă pregătesc. Nu m-am oprit niciodată să joc atât de mult până la momentul în care a trebuit să mă operez de două ori la genunchi. Inactivitatea e foarte dificilă”, a spus Roger Federer, potrivit Tennis World USA.

Ce a spus Federer după eliminarea de la Doha

Imediat după eliminarea de la Doha, FedEx a anunțat că va lua iar o mică pauză pentru a mai face câteva retușuri în jocul său.

„A fost minunat să mă întorc în #atptour, m-am bucurat din nou de fiecare minut jucat la Doha”, a precizat Federer (39 ani), într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

„Multe mulţumiri echipei mele minunate şi loiale, pentru că a făcut acest lucru posibil. Am de decis că este mai bine pentru mine să mă întorc la antrenamente şi, prin urmare, am hotărât să mă retrag din turneul de la Dubai, săptămâna viitoare”, a adăugat Swiss Maestro.

Mai multe voci importante din tenis au spus în acest an că Federer are șanse mari pentru câștiga turneul de la Wimbledon.

Meciurile directe între starurile tenisului masculin

  • Roger Federer vs Rafael Nadal 16-24
  • Roger Federer vs Novak Djokovic 23-27 
  • Novak Djokovic vs Rafael Nadal 29-27 

Etichete: roger federer



Citește mai mult..