Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv la închisoare. Câți ani va executa acesta

[ad_1]

Medicul Chirurg Gheorghe Burnei de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală a fost condamnat definitiv pentru luare de mită. Curtea de Apel București a dictat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este judecat din 2017.


In articol:


Medicul ortoped Gheorghe Burnei a fost achitat de către instanță pe pentru acuzația de primire de foloase necuvenite. Totodată, judecătorii i-au redus numărul de zile de muncă în folosul comunității la jumătate, de la 120 la 60.

Medicul Gheorghe Burnei nu va mai putea profesa 

Medicul Burnei rămâne și cu interdicția de a profesa în sistemul public de sănătate, dar i-a fost redusă perioada de la 5 ani, cum era în primă instanță, la 2 ani.

Citeste si: Șase români care jefuiau bancomate în Marea Britanie, trimiși după gratii timp de 14 ani

În primă instanță, el fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.
Ancheta a început în 2017, când părinții mai multor copii l-au acuzat pe chirurgul ortoped că le-ar fi cerut bani pentru consultarea sau operarea minorilor, între câteva sute de lei și 1300 de euro.

Dr. Gheorghe Burnei[Sursa foto: wowbiz.ro]

Gheorghe Burnei este cercetat și pentru vătămare corporală într-o anchetă de malpraxis, deschisă tot în 2017.

Procurorii îl mai acuză pe Gheorghe Burnei că, în perioada mai- decembrie 2016, a luat mită 3.250

de euro și aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinți. Mita ar fi fost primită de fie direct, dacă sumele erau mai mici, fie sub formă de donații sau sponsorizări, dacă cererile acestuia se ridicau la sume mari în euro. Cea mai mare sumă cerută de Burnei a fost de 18.000 de lei, bani pe care i-ar fi primit sub formă de donație pentru tipărirea unei cărți.

Medicul Gheorghe Burnei a declarat în anul 2017, în cadrul unei conferințe de presă, după ce instanța a decis definitiv că nu poate profesa în

sistemul public de sănătate, că foarte importantă a fost presiunea exercitată prin memorandumul semnat de foştii săi colegi, de la Secţia de chirurgie ortopedică a Spitalului ”Marie Curie”, care au refuzat orice formă de colaborare cu el. Totodată, el și-a reafirmat nevinovăția.

Citeste si: Gigi Becali, reabilitat de judecători în trei dosare

”Vă spun din suflet că sunt nevinovat”

”Nu sunt perfect. Dar vă spun din suflet că sunt nevinovat. Pe toţi i-am ajutat cum am putut şi cât am putut”, a declarat medicul.

Anterior, într-o postare pe Facebook, Burnei a scris: „Nu înţeleg decizia luată azi …şi nu este drept.

În anul 2017, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv că medicul ortoped Gheorghe Burnei- acuzat de mai multe fapte de luare de mită- nu va putea profesa în spitalele din sistemul public de sănătate.

Precedenta decizie, aparţinând Tribunalului Bucureşti, prin care lui Burnei i se permitea să revină în sistemul medical de stat, a generat nemulţumiri în rândul medicilor  din Secţia de Ortopedie a Spitalului „Marie Curie”, care au transmis că refuză orice formă colaborare cu acesta.

 

[ad_2]

Citește mai mult..