Noi proteste în România, petrecute marți seară. Imagini șocante la Brăila cu un tânăr care zăcea într-o baltă de sânge


Este a treia zi la rând în care românii protestează împotriva restricţiilor impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID. Din ce în ce mai mulți protestatari sfârșesc extrem de răniți.


In articol:


Tânăr aproape inconștient, plin de sânge, lăsat să zacă pe jos


Un bărbat care a fost prezent la protestul din Brăila, a urcat pe Facebook un videoclip în care un tânăr zace pe jos, plin de sânge, aproape inconștient. Protagonistul filmării reclamă comportamentul abuziv al jandarmilor. Totodată, Poliţia Brăila a deschis un dosar penal care va fi înaintat Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Citeste si: VIDEO- Maneliști care vor concerte și împătimiți ai sălilor de joc la proteste

”La sediul Poliţiei Municipiului Brăila a fost condus de către jandarmi un grup de 19 tineri
pentru a fi sancţionaţi în urma intervenţiei jandarmilor la manifestaţiile publice avute loc pe raza municipiului. În sediul subunităţii, una dintre persoane a reclamat faptul că a avut o altercaţie cu un jandarm, solicitând să depună plângere penală. Poliţiştii s-au sesizat pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta soluţionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a transmis IPJ Brăila.

Protestul de la Brăila[Sursa foto: Facebook]

Poliţiştii din Brăila au precizat că tânărul care se vede în filmare întins pe jos, plin de sânge este cel

care a reclamat altercaţia, dar în sediul subunităţii nu a cerut să i se acorde îngrijiri medicale.

”Nu a solicitat îngrijiri medicale, iar la plecarea din sediu s-a simţit rău, fiind preluat de o ambulanţă” au mai declarat poliţiştii.

Polițiștii au mai transmis și faptul că tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila.

Citeste si: VIDEO- Manifestanții au intrat în curțile spitalelor și au jignit medicii

Protestele din București

Bucureștenii s-au adunat prima oară în Piața Universității, după care au plecat în marş spre Ministerul Afacerilor Interne, ulterior îndreptându-se spre Piaţa Victoriei, pentru a continua protestul în faţa sediului Guvernului. Aceștia s-au îndreptat apoi spre Palatul Cotroceni.

Protest mască[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Majoritatea manifestanților au stat fără mască de protecție, au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele şi au scandat împotriva autorităţilor.

Una dintre scandări a fost „Jandarmii e cu noi!”

Protestele din Craiova

Potrivit informațiilor oferite de Mediafax, în orașul Craiova, peste 300 de persoane participă la proteste, iar majoritatea erau membri ai galeriilor de fotbal, care au venit şi cu recuzita cu care merg pe stadioane. Unii dintre manifestanți au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat.

Craiovenii au strigat că vor ”libertate”, au încercat să rupă cordoanele de jandarmi şi să pornească pe traseul pe care au mers şi luni.

Nu au reuşit să treacă de jandarmi, care, marţi, au venit mai bine pregătiţi şi mai mulţi, echipaţi în costumele speciale de intervenţie.

În Constanța, cei mai mulți dintre protestatari au fost minori, iar  în total au fost în jur de 100 de persoane ieșite în stradă.

Copil de 13 ani, cu briceag la protest

În orașul Galați, unde zeci de persoane au fost prezente la manifestații, a existat și un incident. Jandarmii au descoperit, în buzunarul unui băiat de 13 ani un briceag. Potrivit jandarmilor, băiatul a participat la protest şi luni seara. Jandarmii încearcă identificarea copilului şi a părinţilor acestuia.

 

 



Citește mai mult..