Suedia amână relaxarea restricţiilor, din cauza valului trei al epidemiei. Care este noul termen anunțat

[ad_1]

Guvernul suedez va amâna relaxarea plănuită a unora dintre restricţiile împotriva COVID-19 până cel puţin la data de 3 mai, din cauza severității valului trei al pandemiei, a anunțat miercuri premierul Stefan Lofven. El nu a anunțat totuși măsuri suplimentare, transmite Reuters,preluată de Agerpres.

„Situaţia este serioasă. Răspândirea infecţiei este la un nivel ridicat”, a declarat Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Agenţia de Sănătate a cerut marţi guvernului să amâne relaxarea anunţată anterior, care includea creşterea limitei de vizitatori în parcurile de distracţie, la concerte şi meciuri de fotbal.

Suedia a ales o cale diferită de a celor mai multe ţări în timpul pandemiei, optând împotriva lockdown-urilor, deşi a aplicat gradual, în cea mai mare parte voluntar, restricţii asupra adunărilor publice şi activităţilor sociale.

Suedia a raportat miercuri 8.441 de cazuri noi de infectare şi 35 de decese.

Numărul infectărilor a crescut puternic în ultimele săptămâni, până la nivelurile din decembrie, însă decesele au rămas la un nivel relativ scăzut.

„Primim informaţii despre o situaţie tensionată în sistemul de sănătate. În multe regiuni, infectarea creşte dramatic”, a spus directorul general al Agenţiei de Sănătate, Johan Carlson.

Suedia, ţară cu 10 milioane de locuitori, a raportat peste 13.000 de decese asociate COVID-19, o rată de mortalitate de câteva ori mai mare decât în statele nordice vecine, dar mai scăzută decât în majoritatea ţărilor europene care au optat pentru lockdown, notează Reuters.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..