Timișoara va ieși din carantină la miezul nopții, în urma unei decizii a CJSU

[ad_1]

Timișoara va ieși din carantină, miercuri, 31 martie 2021, la miezul nopții, după 24 de zile de restricții suplimentare. Decizia a fost luat miercuri după-amiază, într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a propus ieșirea municipiului din carantină, în timp ce Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat prelungirea carantinei. Votul în CJSU a fost copleșitor – 30 de voturi în favoarea ridicării carantinei, cinci voturi au fost pentru prelungirea carantinei, iar trei au fost abțineri.

După cum se știe, un scenariu similiar s-a petrecut în urmă cu aproape două săptămâni, dar decizia locală de ieșire din carantină a fost anulată printr-o decizie de la centru, a șefului DSU, Raed Arafat. Ulterior, autoritățile locale au contestat decizia în justiție, iar Curtea de Apel București le-a dat câștig de cauză. Raed Arafat a anunțat însă că va ataca cu recurs decizia instanței.

De menționat că Timișoara iese din carantină cu o rată de infectare la mia de locuitori de 7,64, mai mare decât cea cu care a intrat în carantină, la 8 martie, când era de 7,49.

Rămân în vigoare restricțiile naționale valabile pentru rata de infectare de peste 7,5 la mia de locuitori – așa cum este cazul Timișoarei: magazine închise la ora 18:00 în cursul săptămânii, circulație restricționată în intervalul orar 20:00 – 5:00.

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..