Toni Kroos denunţă condiţiile „inacceptabile” de muncă şi securitate din Qatar

[ad_1]

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 17:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:00, Digi Sport 1

„Lucrătorii imigranţi muncesc fără odihnă, pe temperaturi de peste 50 de grade, suferă din cauza unei alimentaţii insuficiente, fără apă potabilă şi la temperaturi nebune”, a afirmat jucătorul într-un podcast comun cu fratele său Felix.

Internaţionalul german Toni Kroos denunţă condiţiile „inacceptabile” de muncă şi securitate din Qatar

„În aceste condiţii, nu există, de asemenea, nicio garanţie de siguranţă pentru cei care muncesc pe şantierele Cupei Mondiale şi nici asistenţă medicală”, a adăugat Kroos, în opinia căruia decizia de a organiza Mondialul în această ţară „nu a fost una bună”.

Jucătorul madrilen a mai amintit, totodată, că în Qatar homosexualitatea este pedepsită penal şi că se practică „o anumită violenţă” împotriva muncitorilor.

„Toate aceste puncte sunt inacceptabile”, a mai spus Kroos, însă fără a propune un boicot al Cupei Mondiale.

Imagini surprinse pe șantierele stadioanelor din Qatar

Galerie Foto

Toni Kroos a suferit o accidentare la aductori şi a fost indisponibil pentru meciurile pe care naţionala Germaniei le-a susţinut cu Islanda şi România, urmând să rateze şi partida cu Macedonia de Nord (miercuri) din preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Naţionala de fotbal a Germaniei, care a învins reprezentativa României cu scorul de 1-0, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, a trimis un al doilea mesaj în favoarea drepturilor omului, de data aceasta codat, făcând aluzie la Carta Drepturilor Omului ONU.

Duminică seara, înaintea meciului cu România, jucătorii „Mannschaft”-ului s-au fotografiat cu tricourile purtate invers, cu numele şi numărul purtate pe piept.

Aceste numere au făcut aluzie la cele 30 de articole din Carta drepturilor Omului.

Stadioanele construite pentru CM 2022 din Qatar

Galerie Foto

Joia trecută, înaintea meciului cu Islanda de la Duisburg (3-0), Germania a lansat un prim mesaj după ce internaţionalii săi au stat unul lângă celălalt, ţinându-se de umăr, fiecare purtând un tricou negru pe care era imprimată câte o literă de culoare albă, toate cele unsprezece litere formând cuvintele „Human Rights” (drepturile omului, în engleză).

Această acţiune a venit la scurt timp după publicarea, extrem de comentată, a unui articol în cotidianul britanic The Guardian, care susţine că 6.500 de muncitori au murit pe şantierele stadioanelor Cupei Mondiale, de când competiţia a fost acordată Qatarului, în 2010.

Emiratul Qatar a fost atacat de organizaţiile pentru drepturile omului din cauza tratamentului aplicat lucrătorilor migranţi, dintre care foarte mulţi provin din India sau din subcontinentul indian.

Agerpres

Etichete: real madrid , qatar , toni kroos , campionatul mondial 2022 , 2022 qatar , stadioane qatar , muncitori qatar

[ad_2]

Citește mai mult..