VIDEO -Opt suflete fără speranța zilei de mâine visează la o casă nouă

[ad_1]

O femeie a rămas singură cu prichindeii după ce soțul său a murit, iar de parcă necazul nu ar fi fost de ajuns, casa le-a fost mistuită de flăcări.


In articol:


Faceți cunoștință cu mezinul familiei, Tudor, și frățiorii lui mai mari. Șapte suflete greu încercate de soartă. Copiii sunt crescuţi de mamă într-o casă sărăcăcioasă de la marginea comunei Sălacea după ce tatăl s-a stins în urmă cu cinci ani. De

atunci, necazurile s-au ţinut lanţ. La scurt timp, au rămas fără acoperiş deasupra capului, iar mama a fost diagnosticată cu cancer la colon în stare avansată.

„Soțul acum cinci ani a decedat. A avut tensiune, a murit de accident vascular. După ce a murit soțul, ne-a ars și casa.
Sperăm să pot să trec peste boala asta și să rămân alături de copii”, spune mama micuților.

O femeie crește opt suflete cu greu după ce casa le-a fost mistuită de flăcări

Rămași fără ocrotirea paternă și un acoperiș deasupra capului, mama și copiii și-au găsit temporar liniștea într-o casuta cumpărată cu ajutorul voluntarilor. Cele două încăperi le-au fost suficiente cât pruncii au fost mici, insa acum, odăile au devenit neîncăpătoare. Toaleta este în curte, iar despre o baie decenta nici nu poate fi vorba.

Un chin pentru mama recent operată, care ar avea nevoie constant de o igienă riguroasă.

„Pe zi ce trece, cum merge tratamentul, chimioterapia, tot mai slăbită sunt, o să avem nevoie de o baie înăuntru.
Ne-am dori o căsută cu baie. Pentru copii, să aibă o viață… Poate eu nu o să rămân lângă ei”, spune mama copiilor.

Ca orice copil, micuții tanjesc dupa dulciuri si jucarii, insa mama abia reuseste sa le cumpere de-ale gurii si sa-i tina la caldura.

Opt suflete trăiesc din banii primiți de la stat

Singurele venituri ale familiei sunt alocațiile și ajutoarele acordate de primărie. Cu ajutorul unei alianțe comunitare din Marghita, care a făcut public cazul lor, oameni de bine au donat deja o parte din banii necesari pentru cumpărarea unei case, dar și pentru transportul mamei la spitalul din Oradea pentru tratament. Mai este însă nevoie de bani.

„Încercăm să le cumpărăm o casă nouă, să se mute într-o casă care să le ofere condiții de trai mai decente, să ne ocupăm ca doamna Mariana să urmeze tratamentul oncologic”, spune Dani Ilie, președintele Alianței Comunitare „Umanitate”, din Marghita.

Cel mai dureros este că mama nu știe cât timp mai are alături de copiii ei. Pruncii au parte și de grija bunicii, pe care oamenii impresionați de cazul lor au promis să o susțină financiar pentru a le asigura un trai decent în viitor.

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..